Nieuws

Burgemeester Lichtenberg steekt licht op bij TMS Technical & Maritime Services

Werkendam maritiem

WERKENDAM – Burgemeester Egbert Lichtenberg van de gemeente Altena stak zijn licht op bij TMS Technical & Maritime Services B.V. Dit alles in het kader van een zogeheten WERK-bezoek georganiseerd door en vanuit Werkendam Maritime Industries.

De eerste burger was onder de indruk van de ingenieuze constructies die het Werkendamse bedrijf bedenkt en bouwt. TMS doet dat onder andere voor grote opdrachtgevers in de wereldwijde offshore windindustrie.

Tussen ondernemers en de overheid ontstond een mooi gesprek over de kracht van innovatie, van denken én doen en het belang van vinden, boeien en binden van goede medewerkers. Zo laat WMI weten. Een uitleg van de werking van een installatie aan de hand van een 3D-geprint model en een rondleiding door de werkplaats maakten de kennismaking compleet.

WMI: ‘ Ook dit was weer een mooie verbinding tussen overheid en ondernemers.’

BizAwards Altena

TMS Technical & Maritime Services B.V. werd tijdens de laatste ondernemersverkiezing in Altena gekozen tot Ondernemer van het Jaar. Dat was op 9 oktober 2020, tussen de lockdown-vrije periode dat jaar. Mark Timmermans (PT Creations) werd in 2018 gelauwerd als winnen van BizAwards Altena. Als oud-winnaar reikte hij toen de Award uit aan Cees van Wendel de Joode en Marco van Driel.

De motivatie uit het Juryrapport klonk: ‘De jury zag een goede combinatie van leiderschap. De visie is zeer sterk. De presentatie is nuchter, maar voelt als een warme deken. Er is een prettige sfeer om in te werken met een no-nonsense mentaliteit. Het aspect van circulair inbouwen in het bedrijf is prijzenswaardig! Al in de ontwerpfase wordt hier rekening mee gehouden. De ondernemers innoveren continue omdat de markt daarom vraagt. Zij worden gevraagd door grote spelers om te innoveren tegen zo gering mogelijke kosten en een hoog rendement.’

Ook interessant