Nieuws

Wegrestaurant Hank uitgesloten van Coronasluitingstijd

HANK – Ad Valk, uitbater van Wegrestaurant Napoleon in Hank, schreeuwt het welhaast van de daken: ‘De wegrestaurants hebben vrijstelling gekregen. Na weken, maanden, 1,5 jaar lobbyen hebben we het voor elkaar!’

Het demissionaire kabinet kondigde vrijdagavond (12-11) nieuwe coronamaatregelen af. Vanaf zaterdagavond (13-11) 18:00 uur gaat er voor drie weken een gedeeltelijke lockdown in. Transport Logistiek Nederland (TLN) zette de maatregelen, die ook het transport en de vrachtwagenchauffeurs treffen, op een rijtje. Ook vroeg TLN aan het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hoe het zit met tankstations.

Uitzondering voor chauffeurs

De horeca sluit om 20:00 uur. Voor wegrestaurants mét parkeergelegenheid voor vrachtwagens aan het hoofdwegennet geldt, in tegenstelling tot eerdere lockdowns, een uitzondering. Zij mogen wel langer open blijven maar alleen voor beroepschauffeurs, andere klanten moeten de gelegenheid na 20:00 uur verlaten. Afhaalmogelijkheden bij restaurants, dus ook bij wegrestaurants, blijven toegestaan. Er is geen beperking op de verkoop van warme dranken.

Denken in oplossingen

Ad Valk, uitbater van het wegrestaurant aan de Napoleonweg in Hank, is een creatieve ondernemer die denkt in oplossingen. Eerder al zocht hij naar wegen om ‘zijn’ chauffeurs toch te kunnen (blijven) bedienen. Lockdown of niet. In maart 2020 startte Valk een ‘TakeAway ‘als de horeca de deuren moest sluiten vanwege Corona.’ Even twee maanden later (mei 2020) paste hij zijn restaurant en terras al aan vanwege de 1.5 meterregel. Dat hij desondanks moeite had met de maatregelen die de (zijn) horeca troffen, moge duidelijk zijn.

Gerechtigheid

Valk is met de huidige uitzondering op de regel dan ook meer dan tevreden: ‘Gerechtigheid voor de beroepschauffeurs!!! Wij zijn vrijgesteld voor de sluitingstijd. De wegrestaurants kregen vrijstelling. Na weken, maanden, 1,5 jaar lobbyen hebben we het voor elkaar!’

Tankstations

Het tankstation langs het hoofdwegennet valt ook onder uitzondering voor verzorgingsplaatsen en wegrestaurants. In de tankstations aan het hoofdwegennet geldt geen coronatoegangsbewijsplicht (CTB). De shop mag open blijven, ook na 20:00 uur. Voor tankstations die verder van de snelweg liggen, worden gezien als essentieel. Hier geldt geen beperking in de sluitingstijden, ook niet voor de shop.

(Foto Mediaplein Altena.Net)

Ook interessant