Nieuws

Polder Radio groeit, adverteerders weten station steeds meer te vinden

Polder radio

REGIO / ALTENA – Het gaat lekker met het nieuwe online radiostation Polder Radio. Na de start vorig jaar groeide het aantal luisteraars dat het uitzendformat kennelijk weet te waarderen. Nu heeft het station ook een eigen App en is men zaterdag (17-6) te zien en te horen op de Jaarmarkt in Wijk en Aalburg.

Oké FM liet het doek vallen op 1 februari 2023 en het werd stil op de zenders van de lokale omroep van de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel. Een week later dook Polder Radio op, een initiatief van een groep (oud)vrijwilligers van Oké FM.
Enkele vaste ingrediënten van die omroep zijn nu ook te horen op Polder Radio. Zoals de vrijdagprogrammering met verzoekprogramma’s, als Schijven voor Bedrijven. Aldus de groep in een eerder bericht op Altena.Net.

Groei
Inmiddels krijgt de online radiozender steeds meer vorm. Waar in februari de omroep nog stelde ‘geen lokale omroep te worden’ en ‘ook niet de intentie’ had om als commerciële omroep of op andere wijze op de FM uit te gaan zenden, groeit de omroep toch als de spreekwoordelijke kool.

Honderden luisteraars
Vier maanden na de start vonden al tientallen adverteerders hun weg naar dit station, maar wist ze ook honderden luisteraars aan zich te binden. ‘Polder Radio begint een uit de hand gelopen hobby te worden en wordt met de dag leuker, beter en groter’, reageert initiatiefnemer Henri Verhagen lachend.

Eigen App
Die groei blijkt ook uit de onlangs gelanceerde App, waarmee Polder Radio ook te ontvangen is. ‘De app is inmiddels al een paar honderd keer gedownload’, weet Verhagen. ‘Met de Polder Radio App kan iedereen overal en altijd naar Polder Radio luisteren, maar ook kan de app eenvoudig streamen naar Chromecast en Apple Carplay.’  Via de Polder Radio App wordt de interactie met luisteraars vergroot. Zo kunnen mensen reageren en appen met de studio, maar ook vindt men er alle informatie over het nieuwe radiostation.

Jaarmarkt
Daarnaast staat het team van Polder Radio ook zaterdag (17-6) op de Jaarmarkt in Wijk en Aalburg. ‘Wij verkopen hier niks. Wij staan er alleen om gezien te worden en mensen te laten zien en horen dat wij als nieuwe radiozender bestaan.’

Maar er staat meer op stapel. Vanaf juli wordt ook een nieuwe radiovormgeving gepresenteerd, ‘waardoor het nog lekkerder gaat klinken op de zender!’ Aldus een trotse Verhagen. Hij besluit met een dikke glimlach: ‘Er komen ook steeds meer nieuwe programmamakers bij.’

Info
Polder Radio is 24 uur per dag en 7 dagen in de week te beluisteren via de Polder Radio App en via www.polderradio.nl.
De Polder Radio App is gratis te downloaden voor alle Android- en Apple-gebruikers.

Foto Polder Radio.

Ook interessant