Nieuws

Altena gaat voor predikaat Fair Trade

Fair trade

ALTENA – De werkgroep Fairtrade gaat samen met de gemeente Altena aan de slag om de titel ‘Fairtrade gemeente’ binnen te halen.

In een Fairtrade gemeente zorgen inwoners, winkels, bedrijven en de gemeente samen voor meer eerlijke en duurzame handel. De voormalige gemeente Woudrichem had de titel al verworven. De werkgroep die destijds daarbij betrokken was, zet zich nu opnieuw met veel enthousiasme en energie in om de titel ‘Fairtrade gemeente’ voor heel Altena te behalen.
“Producten voor een eerlijke prijs. Dat is het beginsel van Fairtrade. Als gemeente met een grote eigen productie beseffen we dat het belangrijk is dat boeren en bedrijven een eerlijke prijs krijgen voor hun werk. Dat is niet overal vanzelfsprekend. Om het krijgen en betalen van een eerlijke prijs te stimuleren steunt de gemeente de Fairtrade gedachte en zet zich in om de titel Faitrade gemeente te behalen.” Dat stelt Egbert Lichtenberg, burgemeester gemeente Altena:

Ondersteuning

“We zijn heel blij met de ondersteuning van de gemeente om Altena de titel Fairtrade gemeente te behalen. Eerlijke prijzen voor goederen vergroten de levensomstandigheden van de boeren. Fairtrade valt onder de Global Goals, die samen de levensomstandigheden van alle mensen verbeteren. Daarom is het belangrijk om de juiste prijs voor een product te betalen. Dan kunnen bijvoorbeeld koffieboeren in Colombia hun kinderen naar school sturen. In Altena zetten we ons als werkgroep in om zoveel mogelijk Fairtrade producten inde schappen te krijgen van bijvoorbeeld supermarkten, maatschappelijke instellingen, horeca andere winkels. ” Aldus Klary van Veen, werkgroep Fairtrade Altena

Fairtrade Gemeente is een initiatief van ICCO, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en Stichting Max Havelaar.

Ook interessant