Nieuws

Oerlemans Plastics zet opnieuw 3 goede doelen in financieel zonnetje

ALTENA / GENDEREN – Bij Oerlemans Plastics verdeelt 5.000,- over drie goede doelen in de gemeente Altena. December 2020 schreven 24 doelen zich in voor de jaarlijkse Goede Doelen actie van Oerlemans Plastics. De drie winnaars van editie 2020 kenmerken zich vooral als initiatief om mensen te helpen met een afstand tot de maatschappij.

De personeelsleden van Oerlemans Plastics brachten hun stem uit op de ingestuurde initiatieven. Na het tellen van alle stemmen kwam men tot de volgende uitslag:

Lunchroom ’n Tikkie Anders in Sleeuwijk: winnaar 2.500 euro.
Door corona en de daardoor verplichte sluiting van de horeca zit ook ’n Tikkie Anders in zwaar weer. Met steun hopen ze overeind te blijven en de 25 werkplaatsen te kunnen blijven garanderen voor mensen met een verstandelijke beperking.

Zorgboerderij Equus & Ego in Drongelen; winnaar van 1.500 euro.
Op de zorgboerderij begeleiden ze de kinderen die het moeilijk hebben in groepjes of individueel. Ze gaan samen met kinderen en jongvolwassenen aan de slag met paarden of zijn met andere gezamenlijke activiteiten in de buitenlucht. Het financiële extraatje willen ze graag gebruiken voor uitbreiding van (dier)verblijven op de zorgboerderij.

Dolfijntherapie voor Nicolette Gijben in Wijk en Aalburg; winnaar 1.000 euro.
Nicolette is een vrolijke en enthousiaste meid met een ernstige verstandelijke en lichamelijke beperking en dyspraxie, die veel aandacht en zorg nodig heeft. Het gezin wil in Curaçao een met dolfijnen ondersteunde therapie volgen voor Nicolette.

Werknemers
Als regionaal werkgever heeft Oerlemans Plastics ervoor gekozen om in de gemeente Altena jaarlijks drie goede doelen te steunen met een donatie. “Het is goed om lokale initiatieven te steunen en mee te laten delen in de economische welvaart van onze bedrijven,” zegt Johan Kranenbroek, algemeen directeur Oerlemans Plastics. “Onze werknemers kunnen door hun stem betrokkenheid tonen bij goede doelen die de leefbaarheid in de maatschappij van Altena verhogen.”

De goede doelen in de regio Altena hebben zich eind vorig jaar aan kunnen melden na een oproep via de lokale media. Vervolgens heeft het personeel hun stem uitgebracht. De drie doelen met de meeste stemmen komen in volgorde van aantal stemmen in aanmerking voor een geldbedrag. Als voorwaarden voor deze ondersteuning moeten de initiatieven actief zijn in de gemeente Altena en de afgelopen drie jaar geen winnaar zijn geweest bij de Oerlemans Goede Doelen Actie.

Zie ook:
Oerlemans Plastics organiseert weer Goede Doelenactie in Altena (ma, 12 okt 2020)
Oerlemans Plastics steunt sociale initiatieven in Andel, Veen en Nieuwendijk (ma, 13 jan 2020)
Oerlemans Plastics organiseert opnieuw actie voor Goede Doelen (zo, 20 okt 2019)
Oerlemans Plastics steunt goede doelen in Altena (ma, 14 jan 2019)
Oerlemans Plastics organiseert opnieuw Goede Doelenactie (di, 30 okt 2018)
Prijswinnaars Oerlemans Goede Doelenactie zijn blij verrast (ma, 15 jan 2018)
Oerlemans Plastics zet goede doelen in het zonnetje (di, 9 jan 2018)

Ook interessant