Nieuws

Businessclass Altena College maakt leerlingen wegwijs in ondernemersland

Altena college business class

SLEEUWIJK – Het Altena College aan de Rijksstraatweg  in Sleeuwijk kent sinds dit jaar een business class. In Mavo 3 om precies te zijn. Een mooi initiatief dat leerlingen meer wegwijs maakt in de wereld van het (praktische) ondernemerschap. Een ondernemersplan, een organisatiemodel, inkoop, sales, marketing … Het komt allemaal voorbij.

De leerlingen in deze klas startten een eigen bedrijf, met een ondernemingsplan, verdeling van taken en functies en, natuurlijk, sollicitatiegesprekken. De juiste persoon op de juiste plek. Op deze manier zijn de leerlingen heel praktijkgericht bezig.

Marketing

Maar de business class gaat verder. Ook worden door de leerlingen aandeelhouders gezocht om zo een startkapitaal te vergaren. In een latere fase gaat de klas ook daadwerkelijk producten inkopen en aan de man brengen. Dan wordt het: ‘Content is king, but marketing is queen and rules the household.’

Aandeelhoudersvergadering

Tijdens een serieuze algemene aandeelhoudersvergadering wordt de onderneming ook weer naar zijn einde gebracht. Een mooi traject van begin tot het eind. Zo zijn de leerlingen een mooie (ondernemers)ervaring rijker.

(Foto Altena College)

Ook interessant