Nieuws

Werkendamse maritieme bedrijven willen instroom technische opleidingen stimuleren

Werkendam Maritime Industries

WERKENDAM – In het kader van Sterk Techniek Onderwijs Gorinchem | Altena (STO-GOAL) brachten een dertigtal techniekdocenten, decanen en schoolleiders een bezoek aan maritiem Werkendam. WMI was gastheer.

Het doel van de lokale excursie was een kennismaking met technische en technologische bedrijven. Het is de ambitie van genoemde partijen om de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven verder te ontwikkelen en de instroom naar technische opleidingen te bevorderen.

Kennismaken

In de showroom van Werkina Scheepselektro maakten de aanwezigen kennis met techniek/technologie bij bedrijven binnen Werkendam Maritime Industries (WMI) in het algemeen en bij Werkina Werkendam B.V. en Machinefabriek De Waal in het bijzonder.

Werkvloer

Aansluitend namen de gasten een kijkje op de werkvloer, waarbij letterlijk stilgestaan werd bij de lasrobot van De Waal.
WMI laat weten: ‘Er ontstonden mooie gesprekken onder andere over hoe we de techniek- en technologievonk bij leerlingen, hun ouders/verzorgers kunnen laten overspringen en hoe de connectie tussen het onderwijs en het bedrijfsleven verzilverd kan worden.’

Wordt vervolgd.

(Foto WMI)

Ook interessant