Nieuws

Delegatie gemeente Arnhem bezoekt maritiem Werkendam

maritime werkendam

WERKENDAM – Ondernemers, ambtenaren en politici uit de gemeente Arnhem waren woensdag (13-10) op WERK-bezoek in Werkendam. En speciaal in het natte, maritieme, gedeelte: de Biesboschhaven.

Na een welkom door wethouder Matthijs van Oosten namens de gemeente gaf Danielle Braat – Ernest (Team Ondernemen gemeente Altena) een presentatie over de economie in Altena in het algemeen. Karin Struijk (Program manager Werkendam Maritime Industries) sloot aan en informeerde haar gehoor over het maritieme cluster in Werkendam. De maritieme uitdagingen, de innovaties en de (wereldwijde) slagkracht van de Werkendamse bedrijven.

Aansluitend maakten de gasten kennis met de praktijk. De dynamiek in de haven ervaarden men tijdens een rondleiding bij Machinefabriek De Waal. Ook nam men een kijkje bij de tankers die bij Concordia Damen Shipbuilding / CCM3 in afbouw zijn.

Karin Struijk: ‘ Het was een interessant bezoek met aanknopingspunten voor een vervolg in Arnhem!’

Gemeenteraad

Ook gemeenteraadsleden uit Altena sloten aan in de persoon van Philip den Haan (AltenaLokaal) en Theo Meijboom (SGP Altena): ‘Uitwisselen, ophalen van informatie en netwerken was het doel van dit bezoek. Beide heren, met een knipoog: ‘Wij waren namens de gemeenteraad de trotse “opzichters” bij dit leuke bezoek!’

WMI gemeenteraad Werkendam

(Foto WMI / AltenaLokaal)

Ook interessant