Nieuws

Voor wie duurzamer wil ondernemen, is Carbon Farming een goede optie

ALTENA – ALMKERK: Wie als bedrijf (ook) bezig is met verduurzamen en het terugdringen van CO₂-uitstoot., kan sinds  een paar maanden in Altena – via samenwerking met lokale boeren – CO₂ compenseren én maatschappelijk bijdragen. Dat heet Carbon Farming. Op 5 maart wordt er een informatieavond georganiseerd in Almkerk over dit item, bij Landbouwbedrijf Straver.

Voor wie meer wil weten, kan dinsdag (5-3-24) aanshuiven bij een bijeenkomst over deze nieuwe manier van lokaal samenwerken aan klimaatdoelen. ZLTO legt die avond het initiatief uit en hoe ondernemers zich kunnen aansluiten. Bedrijven en boeren die al eerder aanhaakten, vertellen meer over hun reden waarom ze dat deden en wat het hen brengt.

Koolstofboeren
Carbon Farming Altena is een initiatief van boeren, bedrijven, ZLTO en gemeente Altena. Zogeheten ‘koolstofboeren’ passen hun landbouwpraktijk aan om meer CO₂ in de bodem vast te leggen. Bedrijven kunnen lokale koolstofcertificaten kopen die helpen bij hun klimaatambities. Op Go2Positive is meer informatie te vinden over Carbon Farming en hoe ZLTO daarmee omgaat.

In het filmpje onder de link vertellen Janneke Straver (koolstofboerin), Sander de Kraker (Hakkers) en Gijsbert van Helden (IVECO Schouten) wat het project voor hen inhoudt.

Programma

De agenda van die avond ziet er als onderstaand uit:

  • Wat is Carbon Farming Altena en wat kan het betekenen voor uw klimaatambities – door Marjon Krol, ZLTO
  • Hoe gaat koolstofvastlegging praktisch in zijn werk? Door Ariaan Straver, Koolstofboer
  • Waarom ondersteunen IVECO Schouten en Gebroeders Tolenaars Carbon Farming Altena – door Gijsbert van Helden van IVECO Schouten en Sander Tolenaars van Gebr. Tolenaars.
  • Hoe verder met Carbon Farming Altena en deelname
Details
  • Dinsdag 5 maart 15.30 – 17.30 uur
  • Landbouwbedrijf Straver, Provincialeweg Zuid 34, 4286 LL Almkerk
  • Informatie en aanmelden via: marjon.krol@zlto.nl
(Foto Landbouwbedrijf Straver op FB: vlnr: Janneke Straver, Jan Vermuë, Adriaan Straver, Arjan de Graaf)

LEES OOK

Duurzame samenwerking tussen ‘koolstofboeren’ in Altena

Ook interessant