Nieuws

Tankens BV biedt opvang voor 60 vluchtelingen, college reageert niet

ANDEL / ALTENA – VVD Altena vraagt zich af waarom het college niets doet met het initiatief van firma Tankens. Dit bedrijf uit Andel benaderde de partij met een concreet plan voor het opvangen van vluchtelingen.

Tankens heeft de beschikking over 23 casco woonunits en één demontabele woning. Daarnaast beschikt het bedrijf over vooralsnog onbenutte bouwgrond aan de Kerkverreweide te Wijk en Aalburg. Het aanbod is om de woonunits op deze grond te plaatsen en geschikt te maken voor bewoning door vluchtelingen. In totaal kunnen 60 personen worden gehuisvest.

Vragen
VVD Altena: ‘Wij hebben het college op 15 april 2022 gevraagd contact op te nemen met Tankens om deze plannen te bespreken. Wij vernamen dat zij sinds 15 april nog niets hebben vernomen. Dit verbaast ons zeer. De nood is immers hoog.’

Aanbieders

Onlangs deed het rijk nog een oproep tot het creëren van meer opvanglocaties. ‘Wij hebben u gewezen op een concreet aanbod en u doet hier vervolgens niets mee. Dit roept bij ons de vraag op of wellicht nog andere aanbieders wachten op een reactie.’

De partij wil daarom weten of waarom het college nog geen contact opgenomen heeft met firma Tankens en wie er nog meer op een reactie wacht.

Aannemings- en handelsonderneming Tankens in Andel is een familiebedrijf dat sinds 1875 bouwwerkzaamheden in alle voorkomende soorten realiseert.

 

Ook interessant