Nieuws

’t Kruithuis Arsenaal in Woudrichem blij met komst filmploeg

Visserijmuseum Arsenaal

WOUDRICHEM – Na zeven seizoenen Dokter Tinus is er vanaf vandaag weer een filmploeg actief in de Woerkumse Vesting. Tien jaar eerder werd Oorlogswinter van Jan Terlouw er overigens ook opgenomen. Anno nu draait Messercola Drama een romantische komedie (romcom) op locatie. ’t Kruithuis Arsenaal doet daarbij dienst als uitvalsbasis voor filmploeg en acteurs en is het de verzamelplek voor figuranten. Gedurende twee weken vormt de benedenverdieping van het historische Visserijmuseum zo het ‘kantoor’ van het productiehuis uit Amsterdam.

De voorzitter van Stichting Visserij- en Cultuurhistorisch Museum Woudrichem, Arjens van Gammeren is er blij mee: ‘Geweldig dat men in het Arsenaal onderdak heeft gevonden. Wij zijn met de komst van de filmploeg zeer in onze nopjes. Het Arsenaal staat immers al geruime tijd ongebruikt leeg. We kunnen de inkomsten als stichting bijzonder goed gebruiken. Wie weet, brengt deze tijdelijke verhuur anderen ook weer op ideeën.’ Dan lachend: ‘Laat ze maar bellen! Of beter: een whatsapp sturen!’ In maart ’21 startte het Visserijmuseum een crowdfunding voor meer inkomsten.

Namen
Dit keer geen Thom Hoffman (dokter Tinus), Tygo Gernandt (agent Ken) of Jennifer Hofmann (Lisa) in Wourkum, zoals Woudrichem van 2012 tot 2018 op televisie heette. De vesting vult zich komende draaidagen met namen als Irene Moors, Jan Versteeg en Tanja Jess. Regisseur van de film is Bob Wilbers. Hij was één van de directors van de tv-serie Dokter Tinus. Nu dus in Woudrichem voor de romcom Hart op de juiste plek.

Zeilne
In de film wordt Woudrichem omgedoopt tot Zeilne. De hoofdrolspeler Eve vertrekt in Hart op de juiste plek als 18-jarige vanuit het dorp naar de grote stad. Ze keert na relatie- en werkgerelateerde problemen terug naar haar geboortegrond, iets wat niet zonder gevolgen blijft.

Eerder werden mensen, vooral uit Woudrichem, opgeroepen om mee te figureren. Dat kon zijn als bargast, medewerker, feest- of voorbijganger en meer. Naast Woudrichem, werden ook opnamen gemaakt in Rotterdam en Arkel. De film moet in augustus dit jaar op het witte doek verschijnen in honderd bioscopen in Nederland.

Productie
Lucio Messercola is de producent. Als naamgever van productiehuis Messercola Drama is hij bekend als producent van diverse televisieseries zoals Het Imperium (RTL5), Infantilio (VPRO/NPO3), De vloek van manege Pegasus (AVROTROS/NPO3) en La Famiglia (AVROTROS/NPO1). Ook draaide men de bioscoopfilm De brief voor Sinterklaas (2019) en de avontuurlijke familiefilm Expeditie Vos.

LEES OOK

Visserijmuseum nog niet uit gevarenzone

Ook interessant