Nieuws

Visserijmuseum nog niet uit gevarenzone

visserijmuseum

WOUDRICHEM – De inzamelingsactie voor het noodlijdende Visserijmuseum is goed op stoom maar heeft nog een opzwieper nodig. Het ingezamelde bedrag via crowdfunding staat al enkele weken stil op 5.000 euro. Het Visserijmuseum hengelt daarom naar meer.

Voorzitter Arjens van Gammeren zegt bij deze toe dat hij gaat waterskiën achter een zalmschouw als de teller op 7500 euro staat.

Waterskiën kan hij wel, maar achter een zalmschouw? Dat gaat wel gebeuren als meer mensen het museum eenmalig gaan steunen.

Steunen
Wie het museum lief heeft kan ook vriend worden. Particulieren kunnen voor 25 euro per jaar vriend worden van het museum en altijd gratis naar binnen. Voor bedrijven zijn er zalm- en steurpakketten van 250 en 500 euro.

Helft
Diverse particulieren en bedrijven zijn de afgelopen maanden vriend geworden. Van de 25.000 euro die het museum nodig heeft om het hoofd boven water te houden, is nu meer dan de helft binnen, mede dank zij een subsidie van 5000 euro van de gemeente Altena.

Visserijdag
Op 28 augustus is het Visserijdag in de vesting. Het museum hoopt dan het benodigde geld bij elkaar te hebben. Het is een uitgelezen moment om de power van een zalmschouw te tonen en de kunsten van de voorzitter. Die dag zal het weer bruisen in de vesting. Van de Historische haven tot Boven ’t Gat zullen er activiteiten zijn. Bij de Kattengracht, onder de stadsmuren, komen er kinderspelen.

Open
Na een lange sluiting vanwege corona is het museum sinds 5 juni weer geopend. De eerste bezoekers werden zaterdagmiddag verwelkomd.

Lees ook

Visserijmuseum start crowdfunding ook onder bedrijven

Ook interessant