Nieuws

Schouten Europe introduceert plantaardige kip- en rundstukjes

Schouten Europe research

GIESSEN –  Familiebedrijf Schouten Europe B.V. uit Giessen introduceert deze maand plantaardige kip- en rundstukjes die wereldwijd moeten bijdragen aan de overgang naar een voedselsysteem dat sterker op planten steunt dan op dieren. 

Het terugdringen van de consumptie van vlees wordt wereldwijd gezien als één van de belangrijkste pijlers om de klimaatverandering tegen te gaan. Met name de productie van rundvlees heeft een negatieve impact op het milieu. De CO2-voedselafdruk is enorm. Recent riep ondernemer en miljonair Bill Gates de rijke landen op om in te zetten op een overgang naar ‘100% plantaardige rundconsumptie’ om zo bij te dragen aan het terugdringen van klimaatverandering. 

Geen concessies 

Met haar volledig plantaardige kip- en rundstukjes voegt Schouten twee belangrijke producten toe aan haar toch al zeer uitgebreide assortiment. R&D directeur Niek-Jan Schouten: “Er waren al diverse kip- en rundstukjes op de markt maar wij vonden dat het beter kon. Zeker met dit soort producten is het belangrijk dat de consument geen concessies hoeft te doen op smaak en textuur. Wij hebben hard gewerkt aan producten waarvan wij verwachten dat ze zelfs beter gewaardeerd worden dan echte kip en rund’’. 

Gemakkelijk te verwerken 

De plantaardige kip- en rundstukjes van Schouten bevatten respectievelijk 18,3 en 22,7 gram eiwit per 100 gram en zijn gemaakt van plantaardige eiwitten uit soja, tarwe en erwten. De kipstukjes bevatten geen soja. De producten bevatten weinig verzadigd vet en zout en zijn gemakkelijk te verwerken in gerechten. Schouten stelt de producten de komende maanden wereldwijd voor aan geïnteresseerde partijen binnen de retail, het out-of-home kanaal en de voedselverwerkende industrie. Schouten: “We zijn er trots op dat we deze producten kunnen toevoegen aan ons assortiment en weten zeker dat we met deze producten wereldwijd bij kunnen dragen aan de verschuiving naar een plantaardiger voedingspatroon’’. 

Eerste Nederlandse partij 

Schouten startte in 1990 als eerste Nederlandse partij met de ontwikkeling van vleesvervangers op basis van plantaardige eiwitten. Het bedrijf vermarkt één van de meest uitgebreide en gevarieerde assortimenten ter wereld en levert haar producten, voornamelijk onder private label, in meer dan 50 landen. Ook ontwikkelt het bedrijf veel producten op basis van klantvraag. 

LEES OOK

Nieuwe, volledig plantaardige tonijn komt uit Giessen

Ook interessant