Nieuws

Mps Poseidon in Werkendam met ‘bijzondere lading’

WERKENDAM – Woensdag (16-6) arriveerde een bijzondere ‘lading’ in de haven van Werkendam.

Fietscruiseschip Poseidon zette 88 vaar-fietsvakantiegangers aan wal. Het is de eerste keer dat een passagiersschip met gasten de haven van Werkendam bezoekt. Zo laat Werkendam Maritime Industries (WMI) weten.

Heusden

De sportieve gasten zetten hun rustige vaartocht om in een actieve fietstocht en koersten naar Heusden, waar het schip en fietsers elkaar ’s avonds weer ontmoetten.

Geheel volgens de maritieme traditie werd mps. Poseidon door de havenmeesters welkom geheten. Ter herinnering aan deze zogenaamde ‘first call’ ontving kapitein Jaap Lamme uit handen van Lou Goedel en Jan Smit een havenschildje. (Tekst loopt door onder de foto.)

Welkom

De fietsers werden verwelkomd door Roland van Vugt, wethouder van de gemeente Altena met de portefeuille Toerisme. De wethouder overhandigde aan hotelmanager Kevin Harmsen een informatiepakket, dat speciaal door VVV Altena Biesbosch gemaakt is. Iedere fietser ontving een informatieboekje en vier op maat gemaakte fietsroutes.

Mps. Poseidon voert in opdracht van River Cruises Holding B.V. en ANWB Reizen vaar-fietsvakanties uit en heeft Werkendam hierbij als bestemming opgenomen.

Trots

Wethouder Van Vugt: “Wij zijn er trots op deze groep fietsers te mogen ontvangen op ons mooie eiland van Altena. Bij ons gaan natuur, water, sport, cultuur, recreatie en toerisme hand in hand, dus dit is een perfecte match. Wij hebben er alle vertrouwen in dat onze gasten vandaag zullen genieten van de mooie routes, bezienswaardigheden en onze gastvrije horeca! Dit type toerist past bij het toeristisch profiel van Altena.”

(Foto’s WMI)

Ook interessant