Nieuws

Oerlemans Plastics verbindt verleden en toekomst officieel met licht en serpentine

GIESSEN – Na de officiële toespraken opende burgemeester Egbert Lichtenberg vrijdagmiddag (4-11) de nieuwbouw bij Oerlemans Plastics op industrieterrein De Rietdijk. Aan de Industrieweg werden ruim 8.800 vierkante meters extra productie- en kantoorfaciliteiten gerealiseerd. De opening was direct ook de aftrap van het 50-jarig bestaan van Oerlemans Plastics.

Ten overstaan van familie, vrienden en genodigden van Oerlemans drukte Lichtenberg in de fabriekshal ‘de knop’ in. Hij deed dat (foto onder) samen met Joan Hanegraaf ( Managing Director (DGA) Oerlemans Packaging) en Johan Kranenbroek (Managing Director Oerlemans Plastics). Het effect van dit gezamenlijke optreden zette de grote extruder, de machine waarmee folie geblazen wordt, (bescheiden) in het groene licht. Tegelijkertijd dwarrelden er naast beide zijden van het platform slierten serpentine naar beneden. Geel en groen, de huiskleuren van het bedrijf. Aansluitend volgenden er diverse rondleidingen door het nieuwbouwgedeelte en de verdere fabriek. (Tekst loopt door onder de foto.)

Goud

Burgemeester Lichtenberg feliciteerde directie en medewerkers met ‘vijftig jaar Oerlemans’ een ‘gouden bedrijf’. In de achterliggende vijftig jaar maakte het bedrijf een enorme ontwikkeling door. ‘Altijd vanuit de visie van innovatie en verduurzaming om zo bij te dragen aan een gezonde toekomst. Die ontwikkeling richt zich nu op functioneel, betaalbaar en duurzaam.’ Volgens de eerste burger past het bedrijf daarom ook prima in Altena. ‘Hier worden de handen uit de mouwen gestoken, dat vinden wij vanzelfsprekend.’ In de voedselketen, waar Altena ook sterk in is, speelt Oerlemans een belangrijke rol. ‘Dat is goud waard voor Altena’, aldus Lichtenberg. ‘Het Manifest “De Kracht van Altena” (uit 2018) staat ook geheel in het teken van de circulaire economie. Altena als experimenteerzone voor Nederland. Oerlemans is in dit proces, met overheden, wetenschappers, sectoren en bedrijven, ook een van de founding fathers. Om verspilling tegen te gaan, is een goede verpakking van voedsel juist essentieel. Oerlemans is daar heel ver in.’ (Tekst loopt door onder de foto.)

Verdubbeling

Johan Kranenbroek en Joan Hanegraaf gingen in hun toespraak in op de fasen van groei en blikten terug op de achterliggende, investeringsvolle jaren. Een willekeurige greep: het bedrijf startte in 1972 met 15 medewerkers, nu telt men 270 collega’s, in de gehele groep zijn dat er 750. In Giessen breidde men uit van 8.800 m2 naar 12.500 m2 naar een bebouwd oppervlakte van. 21.300 m2 in 2022. De nieuwbouw zorgt voor een verdubbeling in omvang van de locatie waar al een drukkerij, warehouse, kantoren, laboratorium (OTC) en een reprocentrum (ORC) zijn gevestigd.

En nog is Oerlemans Plastics niet klaar met investeren. ‘Over vijf jaar staan we hier weer’, liet Kranenbroek weten. ‘We hebben nog plannen genoeg.’

 

LEES OOK

Met nieuwbouw verdubbelt Oerlemans Plastics in Giessen productiecapaciteit

Ook interessant