Nieuws

Stichting Altena Kennispoort nu officieel ‘in slaapstand’

Altena Kennispoort

ALMKERK – “Kom in de kas.” Het was letterlijk van toepassing donderdag (3-11) bij Campus Almkerk. Stichting Altena Kennispoort ging er die middag officieel ‘in slaapstand’. Aldus de woorden van scheidend voorzitter Fons Naterop uitgesproken voor een keur van genodigden. De kartrekker achter de stichting, Fientje Bax, stopt er mee en Naterop verklaart zich solidair daarmee. In de kas op de Campus aan de Laagt werd afscheid van hen genomen. Ook werd vooruitgeblikt. De knipoog kwam van cabaretier Andries Tunru.

Stichting Altena Kennispoort heeft als doel: “Het verbinden van overheid, ondernemers, onderwijs en ondernemende burgers uit de regio Land van Heusden en Altena door samenwerking en het delen van kennis.” Na negen jaar en vele projecten die verbinding legden tussen ondernemers, overheid en onderwijs, komt daar nu een eind aan. Zo liet  Naterop weten. ‘De stichting gaat in ruste en gaat een alliantie aan met Ondernemershuis Altena. We hebben samen goede gesprekken gevoerd.’

Manifest

Dit afscheid werd omlijst met de presentatie van een Magazine waarin wordt teruggekeken op de activiteiten en resultaten gedurende de bestaansjaren – 2013 tot en met 2022 – van Stichting Altena Kennispoort. Eén wapenfeit mag niet onvermeld blijven: het Manifest “De Kracht van Altena”, voortkomend uit het event “Van Footprint naar Foodprint” (2018), werd deze middag ook formeel overgedragen aan gemeente Altena.

Uiteraard waren er bloemen voor Fientje en Fons. Na afloop was er de borrel en de bite, voor menigeen aanwezig gelijk ook een moment van weerzien na twee Coronajaren.

(Foto boven: Fons Naterop informeert zijn gehoor.  Foto onder: de kas op de Campus ) 
(Beelden Ondernemend Altena)

Ook interessant