Nieuws

Klapstoelenrevolutie: Ice Bucket Challenge als steun voor de horeca

REGIO / NL –  Er wordt dinsdagvond (23-3) een sombere persconferentie verwacht. Demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge geven 23 maart, om 19.00 uur een persconferentie over de actuele Coronasituatie en de maatregelen. Ondertussen neemt het draagvlak voor de maatregelen steeds sterker af.

Er worden geen grote versoepelingen verwacht, de horeca alsook terrassen blijven naar verwachting dicht en wordt de avondklok verlengd. Deze wordt waarschijnlijk met een uur verlaat naar 22.00 uur. Aldus ingewijden.

Klapstoelen
Ondertussen verdampt het draagvlak meer en meer. Met name in de horeca staat veel ondernemers het water niet meer tot an de lippen, maar ver boven het hoofd. Het is pompen of verzuipen. Op de sociale media verscheen een actie onder de noemer ‘Klapstoelenrevolutie’. Mensen worden opgeroepen met een klapstoeltje van terras naar terras te gaan om op die plekken een consumptie te nemen. Als steun voor de horeca en als signaal naar de overheid. De volledige tekst luidt:

“Neem je eigen klapstoel mee naar een horecagelegenheid en bestel wat.
Ga op enige afstand van de zaak met een groep van niet meer dan 10-15 mensen op 1,5 meter afstand van elkaar op je eigen klapstoel zitten.
Indien er handhavers komen, sta je op, klap je stoel in en ga je naar de volgende horecagelegenheid enzovoort …
Maak een foto of filmpje en plaats het op social media om het lce Bucket Challenge-effect te creëren.”

Wie er achter het initiatief zit, is niet duidelijk.

#klapstoelenrevolutie

LEES OOK:

INretail start petitie: “Winkels moeten open”

Ook interessant