Nieuws

E. van Wijk Group breidt opnieuw uit door een overname

GIESSEN – Opnieuw valt vanuit Giessen een overname te melden. E. van Wijk Group en Ryano Logistics uit Klundert werken al jaren nauw samen. Ewout van Wijk (CEO E. van Wijk Group) begon in 2010 bij Ryano zijn logistieke carrière. In 2012 nam hij de leiding over. Dit alles blijkt een belangrijk fundament voor de overname die per 28 mei een feit werd.

Pieter van der Weijden richtte negentien geleden Ryano Logistics op. ‘Ik begin waar de meesten stoppen. En gaat niet bestaat niet. Complexe logistieke vraagstukken zijn geen probleem maar een uitdaging.’ Aangezien bedrijfsopvolging ontbrak, ging Van der Weijden op tijd aan de slag met de verkoop van zijn bedrijf. ‘De jarenlange intensieve samenwerking met de E. van Wijk Group maakt dat zij voor mij de ideale overnamepartij zijn.’

Van Wijk over die vanzelfsprekendheid: ‘Wij rijden al jaren voor Ryano en krijgen vanuit onze klanten met regelmaat de vraag naar project- en/of exceptioneel transport. Daarom was de overname een voor de hand liggende stap. Deze overname verbreedt onze capaciteit en dienstenpakket enorm.’

De E. van Wijk Group breidt het wagenpark uit met ruim zeventig eenheden. ‘De expertise van de medewerkers is van groot belang, die kennis houden we graag binnen’, stelt aldus Van Wijk. De banen van de medewerkers van Ryano zijn dus gegarandeerd.

De E. van Wijk Group is gevestigd in Nederland, Roemenië, Polen en Oekraïne. Met een vloot van ruim 350 eigen vrachtwagens verzorgt het bedrijf vervoer binnen West-Europa en vanuit West-Europa naar Oost-Europa en de zogeheten CIS-landen. De Giessense vervoerder regelt de warehousing, crossdocking, groupage vervoer, (inter)nationale distributie en douaneservices. Door de overname komt daar nu exceptioneel transport bij.

Recente overnames

In februari 2021 nam de E. van Wijk Group RUGO Logistics uit Denekamp over en breidde daarmee zijn logistieke dienstverlening verder uit naar Centraal- en Oost-Europa. In 2019 – per 1 juli – name het bedrijf ook de Twentepoort Groep uit Wierden over, inclusief Twentepoort Logistiek, Cargorilla Logistics, Twentrex en TwenPack.

Bij de E. van Wijk Group werken ruim achthonderd medewerkers die samen een omzet realiseren van 100 miljoen euro.

(Transport Online)

Lees ook

E. van Wijk Group neemt RUGO Logistics over

Ook interessant