Nieuws

E. van Wijk Group neemt RUGO Logistics over

GIESSEN – De E. van Wijk Group uit Giessen breidde, door overname per 19 februari van RUGO Logistics uit Denekamp, zijn logistieke dienstverlening verder uit naar Centraal- en Oost-Europa.

Laurens Golbach (eigenaar ROGO Logistics) zocht naar een overnamekandidaat die continuïteit kon bieden in werkgelegenheid en dienstverlening aan de klanten. Golbach, die vertrekt, vond in E. Van Wijk de juiste kandidaat. ‘Van Wijk streeft als logistieke specialist dezelfde kwaliteit en servicegerichtheid na als wij. Bovendien sluiten onze logistieke activiteiten naadloos aan bij die van Van Wijk’, vertelt Golbach.

Versteviging marktpositie
Ewout van Wijk reageert op de overname: ‘Hiermee verstevigen wij onze marktpositie. Als familiebedrijf hebben wij continuïteit bovenaan staan en om die reden investeren we constant in een duurzame groei van onze onderneming.’

Voor de E. van Wijk Group rijden meer dan 300 eigen vrachtwagens binnen West-Europa en vanuit West-Europa naar Oost-Europa en de zogenaamde CIS landen (vv).
Verder is men ook gespecialiseerd in (e-commerce) warehousing, groupage vervoer, (inter)nationale distributie en douaneservices. Bij de E. van Wijk Group werken 800 medewerkers, het bedrijf heeft een jaaromzet van 100 miljoen euro.

Gemenebest
CIS staat voor Commonwealth of Independent States, ofwel het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS), dat 
bestaat uit de landen van de voormalige Sovjet-Unie, met uitzondering van de Baltische staten.
(Foto archief ter illustratie)

Ook interessant