Nieuws

College: ‘Aanleg breedbandnetwerk gebeurt door commerciële partijen’

ALTENA – ‘Snelle breedbandverbindingen zijn voor ons allemaal’, zo reageert het college op vragen van SGP Altena. ‘Voor allerlei toepassingen is het van groot belang. Dit betreft overigens niet alleen breedbandverbindingen via glasvezel maar het kan ook via andere technieken.’

Het college staat daarom positief tegenover initiatieven die Altena digitaal nog beter ontsluiten. Of dit nu gaat om de aanleg van glasvezel in de dorpen of op de bedrijfsterreinen.

Op dit moment wordt glasvezel aangelegd in Almkerk en ook Meeuwen staat op de rol. In Andel was vorig jaar het benodigde percentage belangstellenden te laag om glasvezel aan te leggen.

Commerciële partijen
De gemeente laat de uitrol over aan commerciële partijen om glasvezel of andere snelle internetverbindingen in de kernen aan te leggen. De aanleg van breedbandnetwerken is conform de Telecommunicatiewet geliberaliseerd. Dat wil zeggen dat er sprake is/moet zijn van marktwerking en dat de telecombedrijven bepalen waar zij netwerken en diensten aanbieden.

‘Als er voldoende belangstelling is gebeurt dat ook. Wij verwachten dat Corona en het daarmee verbonden thuiswerken zeker invloed zal hebben op versnelling van deze ontwikkeling. Maar ook technologische ontwikkelingen in zorg en veiligheid zullen de digitale ontsluiting stimuleren.’ Aldus  B&W.

Ook interessant