Nieuws

Bruggen Keizersveer te koop aangeboden

REGIO / HANK – Op 11 maart 2021 werd door Rijkswaterstaat tijdens “de Bruggendag” de Nationale Bruggenbank gelanceerd, een onafhankelijk platform van overheden voor overheden. Hier komen vraag en aanbod van gebruikte bruggen bij elkaar. De ‘oude’ bruggen bij Keizersveer staan er in de uitverkoop.

Brugbeheerders beschikken over alle informatie van de verschillende bruggen die zij beheren. Rijkswaterstaat: ‘Om die reden weten zij goed wanneer bruggen beschikbaar komen voor hergebruik en welk type brug zij zelf nodig hebben op een specifieke locatie. Belangrijk is dus dat deze kennis en informatie bij elkaar kan komen op een centrale plek.’ Om die reden is de De Nationale Bruggenbank gelanceerd.

Tweedehands
Rijkswaterstaat laat verder weten: ‘Op zoek naar een tweedehands brug? Vanaf nu kun je die vinden via de Nationale Bruggenbank; een platform waarop gebruikte bruggen voor hergebruik kunnen worden aangeboden. Dat is innovatief en duurzaam!’

Beschikbaar
De verkeersbruggen in de A27 Gorcum-Breda, bij Keizersveer, staan daar dan ook in de uitverkoop. Straks, na de verbreding van de A27, zijn de stalen bruggen uit 1931 overbodig omdat ze worden vervangen. Rijkswaterstaat somt in de bruggenbank de eigenschappen van de oude bruggen op en laat weten dat ze media 2024 beschikbaar zullen komen. Wie ze hebben wil, moet nog even geduld hebben dus.

De Merwedebrug bij Gorinchem (ook A27), die eveneens wordt vervangen, staat niet in de Nationale Bruggenbank.

(Foto Rijkswaterstaat)

Ook interessant