Nieuws

E. Van Wijk Logistics werkt samen met GAIN voor hulptransporten

Wijk oekraine

GIESSEN – De oorlog in Oekraïne heeft enorme humanitaire gevolgen. Duizenden mensen zijn op de vlucht. E. van Wijk Logistics B.V. heeft in Lviv een warehouse. Het werk en het transport in Oekraïne zijn compleet stilgevallen door het uitbreken van de oorlog. Het bedrijf heeft voor hulp aan het getroffen land de handen ineen geslagen met GAIN.

E. van Wijk Logistics B.V. levert zelf geen noodhulp, maar krijgt wel veel hulpvragen en goederen aangeboden. Daarom heeft men de samenwerking gezocht met Stichting GAiN. ‘We laden in overleg, en gecoördineerd door GAiN, onze vrachtwagens met hulpgoederen die we naar het oosten van Polen brengen.’ Aldus E. van Wijk Logistics op social media.

Medemensen

‘Het is de wens van GAiN dat de mensen die praktische hulp geboden krijgen ook de “winst” ontdekken die een leven met Christus geeft. De tekst in Jesaja 58: 7 staat daarbij centraal: “Is het niet: je brood delen met de hongerige, onderdak bieden aan armen zonder huis, iemand kleden die naakt rondloopt, je bekommeren om je medemensen?
E. van Wijk wil zich graag aan deze missie graag committeren en deze stichting bijstaan in het verwezenlijken van die opdracht met het leveren van vrachtwagens en chauffeurs.

Vak apart

‘Mensen die hulp willen leveren, adviseren we zich vooral te melden bij dit soort stichtingen. Noodhulp is een vak apart’, besluit E. van Wijk.

De letters uit het woord GAiN zijn een afkorting van Global Aid Network (wereldwijd hulpnetwerk). In het Engels betekent GAiN ‘winnen. De stichting zit onder meer in Sleeuwijk met een kledingwinkel ‘Mooi met GAiN’ (sinds maart 2018) in winkelcentrum Nieuwe Es 73.

LEES OOK

E. van Wijk Logistics in Oekraïne ligt stil

Ook interessant