Nieuws

Boerenerfdag 2023 ontvangt met transportheli spectaculaire gast

DUSSEN – Boerenerfdag 2023 krijgt spectaculair bezoek. De gastheer van het event, akkerbouwbedrijf Bodemtrouw in Dussen, heeft zaterdag 26 augustus een heuse Chinook op het erf staan. De ondernemers Arjan en Anneke de Graaf schrijven zo een primeur met de transporthelikopter van het Defensie Helikopter Commando (DHC) van Vliegbasis Gilze-Rijen.

De Koninklijke Luchtmacht (KLu) zal aanwezig zijn met een Chinook transporthelikopter. Bezoekers kunnen deze bekijken en men kan in gesprek met de vliegers of de load masters.

Chinook
De helikopter, met de karakteristieke tandemrotor, wordt ingezet voor het snel vervoeren van grondtroepen, materieel, wapens, proviand en andere voorraden naar het slagveld. Het toestel staat wereldwijd bekend als multifunctioneel militair werkpaard.

Squadron
Op deze Boerenerfdag is meer personeel aanwezig van 298 Squadron van DHC, het onderdeel waar de Chinooks zijn ingedeeld. De crew zal belangstellenden informeren over het vliegen met deze transportheli en het belang toelichten van oefenen en trainen.

Om 16.30 uur vertrekt de Chinook weer naar zijn thuisbasis op Gilze-Rijen.

Boerenerfdag 2023 is van 10 en 17 uur aan Pleunesteeg 10 in Dussen. Iedereen is welkom.

Ook interessant