Nieuws

Ondernemend Altena en ZZP Bommelerwaard trekken samen op

Bommelerwaard ondernemers

ALTENA/BOMMELERWAARD: Ondernemen is regio-overschrijdend. Contacten leggen, kansen creëren en zakendoen gaan verder dan de gemeentegrens. Op initiatief van Ondernemend Altena toog ZZP Bommelerwaard naar de vesting van Woerkum. Bij koffie mét boterkoek constateerden beide partijen al snel een aantal gemeenschappelijke doelen te hebben: het vinden, verbinden en versterken van ondernemers(schap). Een ‘samen optrekken in ondernemersland’ lag daarmee voor de hand. De eerste concrete afspraken over de route tussen de reisgenoten zijn dan ook al gemaakt.

Zowel in Het Land van Heusden en Altena, alsook binnen de Bommelerwaard is veel ondernemerschap te vinden. Stichting Ondernemend Altena bouwt al ruim tien jaar aan een sterk kwaliteitsnetwerk via ondernemersdagen, een Biesbosch Business Breakfast, Open Coffee’s, Espresso kennissessies, varen op een klipper, BizAwards Altena, het Ondernemend Altena College en meer om ‘grote’ en ‘kleine’ ondernemers en onderwijs fysiek en online bij elkaar te brengen. Met name gaat het daarbij om contacten leggen en kennis delen om deelnemers verder te helpen.
ZZP Bommelerwaard is een initiatief dat in 2019 ontstond vanuit de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel. Het (gemeentelijke) Ondernemersteam Bommelerwaard zocht naar wegen om zzp’ers beter en makkelijker te bereiken. Het platform is inmiddels een zelfstandig netwerk dat de kleine zelfstandige ondernemers in de Waalregio zichtbaar maakt door ‘het faciliteren van ontmoetingen’. Die momenten vinden maandelijks plaats, online en/of fysiek.

Reisgenoten

Ondernemend Altena en ZZP Bommelerwaard trekken vanaf nu met elkaar op. De ‘reisgenoten’ leveren elkaar een breder netwerk dat ingangen creëert en contacten vergemakkelijkt binnen de buurregio. B2B zeker, maar ook gemeentelijk. De eerste concrete afspraken zijn gemaakt tussen Bente, Richard (vanuit ZZP Bommelerwaard) en Ricardo en Cor (namens Ondernemend Altena). Alles praktisch en naar behoefte.

Foto – vlnr: Benthe, Richard , Ricardo (foto Ondernemend Altena/Cor.)

Ook interessant