Nieuws

19-11-2021: Dag van de Ondernemer

REGIO – Vrijdag 19 november is het zover; de Dag van de Ondernemer! Dé dag waarop ondernemerschap in Nederland gevierd wordt en ondernemers worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen. ‘Zet het in je agenda en laten we gezamenlijk alle Nederlandse ondernemers in het zonnetje zetten op vrijdag 19 november!’ Aldus MBK Nederland. Wie wil, kan aanhaken.

Er bestaat voor alles en iedereen een aparte dag: een Dag van de Bouw, Secretaressedag, Moederdag. Maar er was nog geen ‘Dag van de Ondernemer’. En dit terwijl er in Nederland ruim 1,5 miljoen ondernemers zijn die met hun bedrijf van enorme toegevoegde waarde zijn voor ons land. Ondernemers creëren immers groei, banen en welvaart.

Aandacht en respect

MKB-Nederland vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop ondernemers worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen. De start van een traditie om het ondernemerschap te vieren, ondernemers te bedanken en in het zonnetje te zetten. Daarom heeft MKB-Nederland elke derde vrijdag van november uitgeroepen tot ‘Dag van de Ondernemer’.

Promotie ondernemerschap

De Dag van de Ondernemer vindt plaats in het kader van de Global Entrepreneurship Week, een wereldwijd initiatief ter promotie van het ondernemerschap. In meer dan 150 landen staat in de derde week van november het ondernemerschap centraal. MKB-Nederland slaat op deze vrijdag de handen ineen met haar Belgische zusterorganisatie Unizo, de initiatiefnemer van de Vlaamse ‘Dag van de Ondernemer’

De Dag van de Ondernemer is voor alle ondernemers. ‘Samen maken we deze dag groot. MKB-Nederland vraagt haar netwerk van brancheorganisaties, lokale verenigingen, gemeenten, Eerste en Tweede Kamerleden, Europarlementariërs, bewindspersonen, kennispartners en nog vele anderen om op vrijdag 19 november de ondernemer in het zonnetje te zetten’, besluit MKB Nederland.

Ook meedoen

Wie de Dag van de Ondernemer wil ondersteunen met een actie of activiteit, neemt contact met op met MKB Nederland.

(Foto still video MKB Nederland)

Ook interessant