Nieuws

Kids Het Fundament duiken in wereld van techniek

GENDEREN – Zo’n vijfhonderd basisschoolleerlingen uit Altena deden afgelopen weken mee aan het Techprogramma Enerwize van Lexlab_ Het event speelde zich af in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Vrijdag (21-4) ging was het basisschool het Fundament uit Genderen die een kijke ging nemen. Wethouder Wendy Van Ooijen van de gemeente Altena ging mee.

De jongens en meiden gingen aan de slag met het thema ‘zelfvoorzienendheid’. Zij werden uitgedaagd om met behulp van procestechniek het klimaat te beheersen, gereedschap te ontwikkelen door eigen afval te recyclen én onbereikbare zones te ontdekken met behulp van robots.

De deelname aan het Techprogramma is onderdeel van het project Techniekpromotie dat in 2014 is opgezet door Werkendam Maritime Industries (WMI) met de toenmalige gemeente Werkendam. Het doel is nog onveranderd actueel: jongens en meiden de kans geven een positieve houding voor techniek te ontwikkelen en het ontdekken van eigen talent. Gemeente Altena ondersteunt techniekpromotie in brede zin en organiseert en financiert de deelname aan de excursies naar de Duurzaamheidsfabriek.

Wethouder Van Ooijen sloot aan bij de leerlingen van het Fundament: “Mooi om te zien en ervaren wat zo’n excursie met de leerlingen doet. Blije en enthousiaste gezichten. Heel fijn dat we daar als gemeente Altena aan kunnen bijdragen. In Altena zijn veel bedrijven die staan te springen om jong technisch talent. Hoe mooi zou het zijn wanneer de leerlingen door deze Techniekpromotie ‘straks’ kiezen voor techniek!“

In het schooljaar 2022-2023 maakten zo circa 1.200 leerlingen kennis met techniek, tijdens verschillende excursies en WERK-safari’s.

Ook interessant