Nieuws

ZLTO: ‘Voorkom en inventariseer schade’

REGIO – De piek van het wassende hoogwater in het stroomgebied van de Maas en de Waal wordt de komende dagen verwacht. Het is lastig om exact vooraf in te schatten hoe hoog het water komt, rivieren buiten hun oevers treden of wachtbekken en uiterwaarden onder water zullen lopen.

ZLTO adviseert agrariërs met klem: ‘Daarom is het vooraf goed om het zekere voor het onzekere te nemen. Voorkom en inventariseer schade aan vee, gewassen, machines en gebouwen.’

ZLTO houdt van uur tot uur vinger aan de pols en voert actief overleg met de waterschappen.

De piek van het hoogwater in Land van Cuijk, Rijk van Nijmegen, Land van Maas & Waal, Heusden & Altena, de Bergsche Maas  en de Noordwaard verschuift met de stroom mee. Het hoogste punt bij het begin van onze provinciegrens wordt verwacht in de loop van zondag op maandag (nacht).

Updates zijn te volgen via deze LINK

Vereniging

ZLTO is een vereniging van ruim 13.000 boeren en tuinders in Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Gelderland. Zij staan voor de continuïteit van de land- en tuinbouw en de toekomst van onze leden. Vanuit de traditie en wortels die meer dan 175 jaar terug gaan.

Altena-Biesbosch

Zlto Altena-Biesbosch is een actieve afdeling met ruim 250 leden. Als afdeling behartigt zij de lokale belangen van de leden. Hiervoor onderhoudt men nauw contact met de gemeente Altena, waterschap en andere belangenhebbenden in het werkgebied. Natuurlijk speelt men ook een maatschappelijke rol binnen de gemeenschap waarin ze wonen en werken

Ook interessant