Nieuws

Verkoop gemeentelijke vrachtwagen via veilingsite verbaast SGP

ALTENA – SGP Altena is verbaasd over de verkoop van een vrachtwagen met het logo van gemeente Altena op onlineveilingmeester.nl. De fractie heeft vragen gesteld.

De verbazing gaat over een Scania P360 kraan met schalenknijper en haakarm Hiab. Deze wordt aangeboden onder kavelnummer 6596-1. Het kavel wordt geopend op donderdag 2 mei om 16:00 uur en sluit op dinsdag 14 mei om 20:00 uur. Op woensdag 8 mei tussen 13:00 – 15:00 uur is de truck te bekijken aan de Handelstraat 7 in Giessen.

SGP Altena: ‘Op foto’s die bij het kavel zijn toegevoegd, is te zien dat op de vrachtwagen het logo van de gemeente Altena staat. Ook valt te lezen dat de vrachtwagen uit het bouwjaar 2023 komt en een kilometerstand heeft van 119 kilometer. De conditie van de vrachtwagen wordt bij het kavel opgegeven als zijnde “Nieuw”.’

De fractie van SGP Altena verbaast zich over het feit dat een nieuwe vrachtwagen, gezien de stickers van de gemeente, via een online veiling verkocht gaat worden. De partij wil daar het fijne van weten.

Vragen
De SGP vraagt zich af of het college op de hoogte is dat een vrachtwagen met het gemeentelijk logo online geveild gaat worden. ‘Is deze vrachtwagen oorspronkelijk door de gemeente aangekocht, en zo ja, met welk doel en voor welk bedrag?
De fractie wil ook weten wat de reden van deze verkoop ‘van een vrachtwagen, in ongebruikte staat’ en wat het voertuig moet opbrengen.

SGP Altena vindt de online verkoop kennelijk een onverkwikkelijke zaak: ‘Hoe gaat het college voorkomen dat er in de toekomst dergelijke situaties kunnen ontstaan?’

Foto Onlineveilingmeester.nl aangeleverd)

Ook interessant