Nieuws

Urk en Werkendam: collega’s in de maritieme wereld

WERKENDAM – Het is geen zuster-cluster, maar wel een gewaardeerd collega-cluster: het maritieme cluster op Urk. Het werd een treffen van impressies en ervaring uitwisselen: ‘een constructieve dialoog’.

Werkendam Maritime Industries, verwelkomde, namens de leden, het college van Urk, diens ambtenaren alsook ondernemers van Urk Maritime. Ook bestuur en directie van gemeente Altena was vertegenwoordigd, evenals een aantal bedrijven uit de Werkendamse maritieme sector.

Ervaringen gedeeld

WMI laat weten: ‘Tijdens het bezoek hebben we ervaringen gedeeld over ons cluster Werkendam Maritime Industries (WMI) en gemeente Altena. We hebben gesproken onder andere gesproken over arbeidsmarkt, havenontwikkeling. Ook gaven we de collega’s uit Urk en inkijk in de opzet en voortgang van onze maritieme campus.’

Rondleiding

Het bezoek werd afgesloten met een presentatie en rondleiding door Machinefabriek De Waal, die zowel lid is van WMI als van Urk Maritime.

Dit bezoek bood een waardevolle gelegenheid voor een constructieve dialoog tussen bestuurders, (top)ambtenaren, ondernemers en programmamanagers van twee, zeer actieve, clusters én gemeenten.

(Foto WMI)

Ook interessant