Nieuws

Ondernemersvereniging Centrum Werkendam en gemeente ondertekenen nieuwe overeenkomst

Biz werkendam

WERKENDAM – Donderdag (15-9) 15 ondertekenden eethouder Wendy van Ooijen en het bestuur van Stichting BIZ Centrum Werkendam (Bedrijven Investeringszone) een nieuwe uitvoeringsovereenkomst. De huidige overeenkomst loopt op 31 december 2022 af. Zowel de gemeente als de stichting zijn tevreden over de huidige resultaten en willen de samenwerking op deze manier graag voortzetten.

In de uitvoeringsovereenkomst worden voor vijf jaar concrete afspraken vastgelegd tussen BIZ Centrum Werkendam en de gemeente. De afspraken staan volledig in het teken van het verbeteren van de kwaliteit van het winkelgebied van Werkendam. De gemeente laat weten: ‘Werkendam is hét centrum voor recreatief winkelen in Altena. Naast het aanbieden van een compleet winkelaanbod, zijn ook de activiteiten die leuk zijn voor bezoekers en mensen naar het centrum trekken belangrijk.’

Na de ondertekening is het aan de gemeenteraad van Altena om een besluit te nemen over de bijbehorende belastingverordening waarin de heffing en de subsidie voor de BIZ worden geregeld. Daarna volgt de laatste stap: de formele draagvlakmeting door de gemeente. De uitvoeringsovereenkomst en de verordening worden definitief als de meerderheid van de betrokken ondernemers instemt.

Mooie resultaten

Wethouder Van Ooijen: “Ik ben blij dat we samen met de stichting onze bestaande afspraken verlengen. Een BIZ maakt ondernemers samen sterk. De afgelopen jaren hebben we samen mooie resultaten bereikt. En voor de nieuwe overeenkomst liggen alweer vele initiatieven klaar die we samen kunnen uitvoeren. Een BIZ is bij uitstek dé manier om winkelen aantrekkelijk te maken en te houden.”

BIZ-voorzitter Christine Ruijtenberg: “Als nieuw bestuur zien we absoluut het grote belang van deze BIZ. Daarmee krijgen we de financiële middelen om voor álle ondernemers in het gebied dit nog aantrekkelijker te maken. Voor een verdere versterking van het ondernemersklimaat is het belangrijk dat de BIZ Centrum Werkendam wordt verlengd”.

Namens de Stichting BIZ Centrum Werkendam ondertekenen Christine Ruijtenberg (voorzitter), John van Vuuren, Marjolein Uijl en Leona Verbeek.

Ook interessant