Nieuws

Ondernemers kunnen (nog) meedoen met Dutch Food Week Altena

Food week altena

ALTENA – Van 9 tot en met 16 oktober bruist het in Altena door de vele evenementen rond de positieve kracht van voedsel. Altena doet voor de eerste keer mee met de landelijke campagne Dutch Food Week. Dit jaar staan gezondheid, duurzaamheid en goed leven centraal. Hier maakt de gemeente Altena zich het hele jaar door hard voor, maar tijdens Dutch Food Week Altena (DFWA) extra. Wie wil, haakt aan.

Deze campagne past bij het streven van de wethouders Matthijs van Oosten en Roland van Vugt om in 2046 een circulair voedselsysteem te realiseren. ’Altena heeft alles in huis om dat te bereiken: de vitale en mooie landelijke omgeving, de diversiteit van onze landbouw en voedselsector en de ondernemersmentaliteit van de inwoners.’

Voorlopig programma

Gedurende de werk zijn er activiteiten voor jong en oud, voor inwoners en voor ondernemers. Het programma is nog niet rond, daarom een klein voorproefje:

1. Open dag op de Campus Almkerk: ervaar, zie en proef voedsel dat geteeld is met de natuur en robots.
2. Honing proeven bij Imkerij The Honeybin in Wijk en Aalburg: de nieuwe oogst is binnen en ervaar als eerste hoe elke honing zijn eigen smaak en geur heeft.
3. Open dag bij IJsboerderij Lekker Gemekker in Andel: proef ijs dat is gemaakt van geitenmelk.Beetje spannend, maar toch vertrouwd!
4. Fietsen voor m’n Eten! Stel je eigen route samen en ga op pad. Aan het eind van de fietstocht heb je een boodschappenmandje vol met lekker en lokaal voedsel.  
5. Twee workshops over de korte keten. Bij korte keten valt te denken aan het starten van een eigen verkooppunt, het verwerken van de melk van de eigen koeien, het lokaal verkopen, het bij de mensen thuis bezorgen van eigen producten.
Deelnemen

Interesse om als ondernemer een activiteit in de DFWA te organiseren? Dat kan. Reageer dan wel snel. Want hoe voller het programma, hoe groter het succes van DFWA. Aanmelden kan via www.dutchfoodweek.nl.

Ook interessant