Nieuws

Nieuwe beheerder wil De Mosterdpot professionaliseren

Groesplaat Woudrichem

WOUDRICHEM –Jef Teulings (67) uit Vught is per 1 april de nieuwe beheerder van camping De Mosterdpot. Hij neemt het stokje over van Agnes Kokke, die om gezondheidsredenen stopt. Teulings wil zijn brede ervaring inzetten om de camping professioneler te maken. Het terrein ligt in de uiterwaarden van de Merwede en wordt omringd door het natuurgebied De Groesplaat (foto boven). Als directe buurman geniet de camping van de historische stadshaven en de pittoreske Woerkumse vesting.

Teulings: ‘Laat mij maar lekker met de voetjes in de klei. Lekker bezig blijven en mensen ontmoeten, is toch wel heel leuk om te doen.’ Afgelopen jaar runde hij nog een camping in Duitsland, maar door de lange reistijd zocht Teulings naar iets dichter bij huis. Ook noemt hij de gemoedelijkheid van de kampeervereniging als reden om de overstap naar De Mosterdpot te maken. ‘Dat het één grote familie onder elkaar is, spreekt me erg aan. Tegelijkertijd heb ik ook het idee dat de camping nog iets te gesloten is, meer gericht op de vereniging, terwijl ik juist het gevoel wil overbrengen dat iedereen welkom is op de camping.’

Om dit aan te pakken heeft hij inmiddels dertig recreatiegelegenheden in Woudrichem en omstreken benaderd om reclame te maken voor de camping.  ‘Mensen moeten gaan denken van: “Ooh dat is leuk, daar zou ik wel naartoe willen gaan”, zo legt hij uit.

Sanitair
De Mosterdpot hoeft zich overigens niet al te veel zorgen te maken over de bezetting. Voor het komende seizoen zijn er al veel reserveringen binnengekomen. “In deze Coronatijd zullen veel mensen er voor kiezen hun vakantie in het binnenland door te brengen, waardoor het op de campings erg druk zal worden. Maar de sanitaire voorzieningen mogen nog niet gebruikt worden, waardoor alleen mensen die zelfvoorzienend zijn, dus die zelf een caravan met douche en toilet hebben, nu op de vereniging kunnen verblijven. Hierdoor is het voor de jeugd met tentjes dus nog even wachten. 

Rugzak vol
Teulings is de eerste beheerder die daadwerkelijk in dienst is van de kampeer vereniging. Behalve de naamsbekendheid vergroten, wil hij de camping ook professioneler aanpakken. “Ik heb van alles gedaan, ik ben beroepsmilitair geweest, wethouder en locoburgemeester, dus ik heb een rugzak vol met bagage die ik in kan zetten om het op de camping zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen.’’ 

(Tekst ‘T Poortaol – Foto Redactie Mediaplein Altena.Net)

Ook interessant