Nieuws

‘Kabinet laat MKB aan zijn lot over…’

LANDELIJK / REGIO – Paul van Liempt (De Nieuwe Wereld) is in gesprek met ondernemer en retailexpert Rick Moorman over de effecten van (een verlenging) de lockdown. ‘Ik ben een beetje de weg kwijt. En ik ben niet de enige ben ik bang…’

Wat een verlenging van de lockdown alléén in de retailmarkt teweeg brengt: ‘Hoe kom ik van de wintergoederen af? In de fik steken? Ik ben het meeste boos dat ik accepteer als ondernemer dat ook ondernemersrisico loop. Dat risico loop ik willens en wetens. Nu is er geen sprake van ondernemersrisico, dit wordt me opgelegd. De lockdown treft de belangrijkste kwartalen. Er is niet goed over nagedacht. Als de lockdown wordt verlengd, gaan heel veel winkeliers het niet meer redden. De overheid creëer een tweedeling in de maatschappij, die je niet moet willen. De burgerlijke ongehoorzaamheid is aan het groeien. Ik ben zo bang dat we die kant opgaan. Mijn onderneming is mijn kindje, daar vecht ik voor. Net als al die andere ondernemers. We gaan ervoor. Overheid: “Denk eens na!””

Verwacht wordt dat 50.000 mensen zonder werk komen en 25% van de ondernemers failliet gaat.

Onderstaand het interview van De Nieuwe Wereld met Rick Moorman.

(Archieffoto ter illustratie)

Ook interessant