Nieuws

Docenten volgen nascholing bij De Campus Almkerk

ALMKERK – Bij Landbouwcoöperatie De Campus in Almkerk volgde opnieuw een groep vmbo-docenten, afkomstig uit het heel Nederland, een nascholingscursus pixelfarming, een alternatieve benadering van de landbouw door toepassing van digitale technologie en robotica.

De Campus Almkerk, aan de Laagt, is een innovatiecentrum voor landbouw en duurzaamheid. De coöperatie voorziet in een maatschappelijke behoefte waarin leefbaarheid, kleinschalige voedselproductie, als ook duurzaamheid en innovatie een belangrijke rol spelen.
Bij pixelfarming gaat men uit van de mogelijkheden, de diversiteit en de capaciteit van de bodem en het gewenste productassortiment. Zo kan het optimale teeltplan berekend worden voor die bepaalde bodem. Bij pixlefarming wordt ook sterk ingezet op de (natuurlijke) weerbaarheid van planten.

Docenten stelden zich in Almkerk op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en inzichten in deze groene techniek.

Hoognodig

Deze bijscholing van leerkrachten is extra belangrijk omdat het aantal leerlingen bij vmbo-groen weliswaar stijgt, maar juist daalt bij het mbo-groen. Een steeds kleiner deel van de vmbo-groenleerlingen stroomt door naar het mbo-groen. De Campus laat weten: ‘We hopen dat de docenten nu meer kinderen geïnteresseerd krijgen in de groene sector waar zij ook hoognodig zijn.’

Doel training

In de training wordt met docenten ingegaan op zaken als duurzaamheid, de achterliggende oorzaken en oplossingsstrategieën zoals “Pixelfarming: Wat is dat? En wat kan je met pixelfarming in de klas?”

Voor meer informatie,

(Foto De Campus)

Ook interessant