WOUDRICHEM – Donderdag (15-12) sloot het Woerkumer Biergilde de eerste jaargang van haar bestaan af met een bierdiner. Het biergilde richt zich op bierliefhebbers die graag kennis over bier wil vergaren, die kennis willen delen en die het vooral samen willen proeven en genieten.
Dat je met bier ook culinair kan koken bewees chef Dennis Liem uit Den Haag, maar liefst vier gangen werden bereid met het Woerkumer Bier en dat leverde verrassende combinaties op.
De opbrengst van de avond ging naar het Cultuur en Visserijmuseum Woudrichem. Voorzitter Arjens van Gammeren mocht een cheque van 250 euro in ontvangst nemen en was daar zichtbaar verguld mee. Door de hoge energiekosten kan het museum momenteel iedere steun gebruiken.
Brouwer van deze maand
Op 19 januari komt brouwer Hans Anton Verschoor van Brouwerij De Magistraat uit Almkerk naar de vesting van Woudrichem. ‘De keuze voor mouten, hop en gist maken voor een groot deel uit wat het resulterende bier gaat worden. Combinaties zoeken en veel proeven en aanpassen, zorgen ervoor dat we de lekkerste bieren maken en blijven ontwikkelen.’ Dat is het motto van de mooiste brouwerij uit de streek.
Locatie Het Arsenaal
De maandelijkse proefavonden worden gehouden in het Arsenaal (onder het Visserijmuseum in de vesting) Kerkstraat 41 – 4285 BA Woudrichem.
Kosten en aanmelden
De proeverij bestaat uit 5 proefglazen, uitgebreide proefnotitie-formulier en is inclusief bittergarnituur. De kosten zijn € 19,50 per persoon en men kan zich opgeven via info@woerkumerbiergilde.nl
Nadere informatie is te verkrijgen via 06 53206099. De aanvang op 19 januari 2023 is om 20:00 uur (ruimte open vanaf 19.30 uur) en de proeverij duurt tot omstreeks 22.00 uur