Nieuws

Bruggen bouwen kunnen ze in Werkendam …

Werkendam maritme industries

WERKENDAM – Bruggen bouwen. Dat vraagt om inzet, inzicht en precisie. Vakmanschap dus. Daar zijn ze in Werkendam goed in. Letterlijk en figuurlijk. De leerlingen van groep 6 van de Ds. Joh. Groenewegenschool uit Werkendam waren dinsdag (7-6) in De Uitvindfabriek in Breda. Een leerzame, maar vooral ook leuke dag. En opnieuw een mooie verbinding tussen overheid, onderwijs en ondernemers.

Na het zien van een inspirerende, spannende speelfilm gingen de 26 kids aan de slag om uit te vinden hoe je een rivier kunt oversteken. Dat kan natuurlijk op verschillende manieren. Eén daarvan is via een brug. En dat is precies wat de kids bouwden … Hun zelfgebouwde constructie bleek stevig genoeg en kwam dan ook ruimschoots door de test. De kids waren er -terecht – super trots op.

Schoolkeuze

Werkendam Maritime Industries (WMI) en Team Ondernemen van de gemeente Altena organiseren de bezoeken aan de Uitvindfabriek voor basisschoolleerlingen uit Altena. Door middel van creatieve, technische opdrachtjes maken de jongens en meiden kennis met techniek in brede zin. Op deze manier kunnen zij hun talenten ontdekken en zo een goede schoolkeuze maken.

De deelname aan de workshops en de reis worden gefinancierd door de gemeente Altena.

(Foto WMI)

Ook interessant