Nieuws

Studio Polder Radio geopend, tientallen ondernemers steunen nieuwe station

VEEN – Zaterdag (28-9) werd met een grote klap op twee rode knoppen  de nieuwe radiostudio van Polder Radio officieel geopend door burgemeester Egbert Lichtenberg en wethouder Shah Sheikkariem.

 Toen een jaar geleden het doek viel voor Oké FM kwam Polder Radio uit de startblokken. ‘Zonder subsidie, zonder zendmachtiging en met geen enkele euro, begonnen we aan dit avontuur’, vertelt initiatiefnemer Henri Verhagen. ‘Wij hebben dit jaar laten zien hoe ver je kunt komen met visie en enthousiasme. We kregen het vertrouwen van tientallen ondernemers uit de buurt en Polder Radio groeide uit tot een serieuze radiozender die door duizenden wordt beluisterd.’

Dankwoord

Zaterdagmorgen lag de groene loper uitgerold voor de genodigden. Voor aanvang van de officiële opening bedankte de partners van de vrijwillige radiomakers: ‘Die moeten het ook allemaal maar goed vinden dat een zolder of kamer wordt omgebouwd radiostudio waar ’s ochtends om 7 uur iemand plaatjes gaat draaien, waar waarschijnlijk ook de buren van mee genieten.”

Tijdens het eerste jaar van Polder Radio kwamen namelijk alle live-uitzendingen uit de thuisstudio’s van de radiomakers. Met de komst van de nieuwe radiostudio is dit niet meer nodig.

Eenzaamheid

Burgemeester Egbert Lichtenberg benadrukte in zijn toespraak het belang van een radiozender zoals Polder Radio: ‘De studio is niet groot, maar dat hoeft ook niet. Jullie geluid draagt ver en daar gaat het om. Het is mooi om te zien hoe jullie mensen verblijden met muziek, met praatjes en blijheid. Om dat de huiskamer in te brengen in een periode waarin toch steeds meer mensen eenzaam zijn, vind ik dat heel belangrijk.’”

Wethouder Shah Sheikkariem schreef in 2022 het boek ‘Vitaal Platteland’ en ziet in Polder Radio een mooi voorbeeld: ‘We leven in een tijd waarin vereenzaming sterk toeneemt. Radio weet mensen te vinden. Dat gaan we op het platteland hard nodig hebben. Voorzieningen nemen in een sneller tempo af dan bijvoorbeeld in steden. Polder Radio brengt muziek, gezelligheid, warmte en het ‘wij-gevoel”.’

Feestelijke confetti

Na alle mooie woorden drukten de burgemeester en wethouder op de knoppen. De ruimte werd knallend gevuld met feestelijke confetti. En op de radio was te horen waar de zender voor staat. “Waar Hilversum het platteland niet meer wil horen, kwam er in 2023 een nieuw geluid: Het geluid van de polder. Over uitgestrekte Nederlandse polders is er één ding wat mensen verbindt: Polder Radio. Het geluid waar zelfs de stad niet meer omheen kan.” Daarna waren er veel succeswensen van artiesten die met regelmaat op de zender te horen zijn. Het glas werd geheven op de toekomst en er waren warme worstenbroodjes.

Onbetaalbaar

In de middag was het de beurt voor genodigden, sponsoren en adverteerders om de nieuwe radiostudio te bewonderen. Verhagen ziet een mooie toekomst voor Polder Radio: ‘We krijgen dan misschien geen euro subsidie, het enthousiasme van onze club vrijwilligers is onbetaalbaar.’

Polder Radio is overal 24/7 te beluisteren via alle welbekende radio-apps, via de gratis Polder Radio-app en via www.polderradio.nl.

LEES OOK

Polder Radio groeit, adverteerders weten station steeds meer te vinden

Ook interessant