Nieuws

Lokale (horeca)ondernemers verdienen steuntje in de rug, vindt CDA Altena

ALTENA – CDA Altena pleit voor een ‘lokale koelkastregeling’ voor horecaondernemers in Altena die nu – opnieuw – door de lockdown getroffen zijn.

Het kabinet stelde eerder extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbruikbare voorraad. ‘Wij wilden dit in Altena, vandaar lokale koelkastregeling’, legt CDA Altena desgevraagd uit.

CDA-woordvoerder René Roovers laat middels een persbericht weten: ‘De lockdown heeft opnieuw grote impact op velen. Met name ook op horecaondernemers die nu net voor de Kerstperiode met voorraden zitten met een beperkte houdbaarheid. Het zou mooi zijn als een deel van dit verlies vergoed kan worden uit het zogeheten lokale Corona Stimuleringsfonds.’ Roovers zou het ‘mooi’ vinden als de beperkt houdbare voorraad aan Voedselbank Altena geschonken zouden kunnen worden.

Vergoeding
Het college heeft de handschoen opgepakt en verruimde de bestaande lokale regeling. Horecaondernemers, en overigens ook andere ondernemers, kunnen er nu gebruik van maken. De opgerekte maatregel vergoedt 50% van de schade tot een maximumbedrag van 1.500 euro.

LEES OOK

ZLTO Altena Biesbosch doneert vleespakketten aan voedselbank

Ook interessant