Nieuws

Kids De Biekurf, De Bolderik en De Akker samen op techniek excursie

ALTENA – Maar liefst 66 leerlingen van drie basisscholen uit de gemeente Altena gingen deze week op pad. Ze gingen op  techniekexcursie naar De Uitvindfabriek in Breda. Hoe cool is dat als je na een periode van binnenzitten weer op stap mag om leuke dingen te doen …

De leerlingen van OBS Den Biekurf uit Babyloniënbroek, SBO De Akker uit Werkendam en BS De Bolderik uit Hank kwamen met bus naar De Uitvindfabriek (v/h De Faam) in Breda. Op de plek waar vroeger snoepjes werden gemaakt, volgden de kids allerlei spannende workshops om hun technische talenten te ontdekken én hun samenwerkingsvaardigheden te ontplooien. Het resultaat: blije gezichten, vliegende vogels en mooie bruggen.

Programma

Gemeente Altena en Werkendam Maritime Industries (WMI) ontwikkelden samen een programma om basisschoolleerlingen spelenderwijs kennis te laten maken met techniek. De bezoeken aan De Uitvindfabriek worden in dat kader volledig gesubsidieerd door de gemeente Altena. Hopelijk leidt deze kennismaking er toe dat meer jongens en meiden kiezen voor techniek: ‘Werkendam’ heeft ze nodig!

(Foto WMI)

Ook interessant