Nieuws

Samen sterk voor leerlingen in bouwsector

ALTENA – Zes organisaties slaan de handen ineen om leerlingen voor de bouw op te leiden en voor de bouwsector te behouden.

Bouwlinie, gemeente Altena, de woningcorporaties Bazalt Wonen en Land van Altena alsook de bouwopleidingen Bouwschool Breda en het Da Vinci College tekenden daartoe  op het gemeentehuis een convenant om de gezamenlijke inzet te bekrachtigen.

Boeien en binden
Bouwlinie: ‘We hopen onder meer zoveel mogelijk leerlingbouwplaatsen te realiseren voor jongeren in Altena. Deze opleidingsplekken zijn van groot belang om toekomstige vakmensen voor de bouwsector te boeien en binden.’

Actief werken
Wethouder Hans Tanis van de gemeente Altena: “De komende jaren willen we, samen met onze partners, actief werken aan het realiseren van nieuwe woningen. Wat is er dan mooier om bij die nieuwbouwprojecten ook jongeren uit de regio de gelegenheid te geven werkervaring op te doen!”

Op de foto (vlnr) Matthijs van Oosten, wethouder gemeente Altena , Ad van de Riet, leerlingbegeleider BouwSchool Breda , Erik Colijn, directeur BouwSchool Breda , Gerrit Breeman, interim directeur-bestuurder Bazalt Wonen , Anja Verdaasdonk van Weerlee, directeur-bestuurder Woningstichting Land van Altena , Hans Tanis, wethouder gemeente Altena , Marc Meijer, sectordirecteur Techniek & Media / directeur Da Vinci College.

(Foto Bouwlinie)

LEES OOK

Convenant getekend om jongeren op te leiden voor de bouw door gemeente, scholen en woningcorporaties

Ook interessant