Nieuws

Europarlementariër Tom Berendsen bezoekt maritiem Werkendam

Maritiem werkendam

WERKENDAM – Op uitnodiging van wethouder Matthijs van Oosten (Economische Zaken gemeente Altena) bracht Europarlementariër Tom Berendsen (CDA) woensdag (7-4) een werkbezoek aan maritiem Werkendam.

Werkendam Maritime Industries (WMI) organiseerde het bezoek. Berendsen liet zich informeren over de innovatieve projecten, kansen en plannen op het gebied van scheeps-, jacht- en waterbouw, maritieme constructies en dienstverlening in Werkendam en omgeving. De Europarlementariër had een luisterend oor voor het ‘wensenlijstje’ van Werkendam. De stimulering van duurzame scheepvaart, de modal shift, verbetering van het onderhoud aan vaarwegen en de gewenste uitbreiding van de Werkendamse havencapaciteit.

Praktijk

Berendsen maakte ook kennis met de dagelijkse praktijk. Hij bezocht de werf van Concordia Damen / CCM3 en ging aan boord bij een binnenvaartschip en een duwboot. Ook nam hij een kijkje bij de innovatieve lasrobot van Machinefabriek De Waal bv.

Europese agenda

Berendsen: ‘De bedrijven die hier zitten, zijn koplopers in hun sector van Europa. Deze bedrijven dragen bij aan de Europese ambities om meer vracht van de weg naar het water te krijgen. Daarom is het belangrijk dat de ambities van deze havens ook op de Europese agenda worden gezet.’

Wethouder Van Oosten na afloop: ‘De korte lijn met Tom in Brussel geeft een mooie impuls voor een verdere samenwerking tussen de gemeente Altena, Brabant én Europa.’

Ook interessant