Nieuws

Kids Het Baken op WERK-bezoek bij WMI campus

WERKENDAM – Een workshop weg- en waterbouw: ‘Wat gebeurt er in Altena als het water nóg hoger wordt? Hoe bouw je een brug? Of een plek waar schepen kunnen afmeren?’ Leerlingen van Cbs Het Baken Werkendam kennen de antwoorden op deze vragen en begrijpen dat constructieve waterbouwers een belangrijke rol spelen in de Nederlandse waterveiligheid en natte infrastructuur.

Werkendam Maritime Industries (WMI) verwelkomde een vijftigtal  leerlingen op hun maritieme campus. Na een introductie van WMI door programma-manager Karin Struijk en het vertonen van de WMI-video én de aftermovie van de Havendagen (een feest van herkenning voor de kids!), was het de beurt aan Quentin van Emmerik van het O&O-fonds Waterbouw.NL.

Quentin liet met vloeistoffen in een 3D-geprinte kaart van Nederland zien hoe het water bij een stijgende zeespiegel ons land inloopt. Daarna gingen de leerlingen aan de slag met het bouwen van een brug, wat verrassende creaties opleverde.

‘Bijzonder was, dat veel kinderen enthousiast vertelden over de functies die ouders en andere familieleden in het maritieme cluster vervullen. Dat moet dan toch goed komen met de opleidings- en beroepskeuze van de jeugd?’ Aldus een tevreden WMI.

(Foto WMI)

Ook interessant