Nieuws

Jubilerende wormenkwekerij in Almkerk houdt open huis

ALMKERK – Wormenkwekerij The Dutch Nightcrawlers uit Almkerk bestaat 25 jaar en opent ok die reden op 30 september de deuren voor het publiek. Zo krijgt om iedereen de kans eens binnen te kijken bij deze unieke kwekerij.

De wormenkwekerij begon 25 jaar geleden met het hobbymatig kweken van wormen. Daarna besloot men een kwekerij op te starten in een oude landbouwschuur in Almkerk, Nu, 25 jaar later, is The Dutch Nightcrawlers marktleider op het gebied van het kweken en exporteren van wormen wereldwijd. De Dutch Nightcrawlers bedient samen met hun zusterondernemingen meer dan 50 procent van de totale wereldwijde wormenbranche.

Open dag

Om het zilveren jubileum te vieren opent het bedrijf op zaterdag 30 september de deuren van de kwekerij. ‘We willen inwoners van de regio de mogelijkheid geven om eens binnen te kijken. Zodat ze kunnen ontdekken wat er op een wormenkwekerij gebeurt. Het is onze specialisatie, daar zijn we best trots op en onze medewerkers vertellen er graag over. We nemen mensen mee in het proces, zodat het leven van de worm zichtbaar wordt van eitje tot volgroeide worm. Het is mooi om te laten zien, waar we als klein bedrijf groot in geworden zijn.’

Het is voor het bedrijf dan ook een feestelijke mijlpaal en die men graag viert. ‘We trakteren tijdens de open dag op een mooi uitje voor jong en oud. Naast dat het bedrijf geopend is, kunnen bezoekers ook onder begeleiding van H.S.V. Groot Woudrichem een hengeltje uitwerpen in de naastgelegen visvijver, is er een kinderbingo, kan men zelf een wormencup vullen en kunnen kinderen zich uitleven op een springkussen..’

De kwekerij is te vinden aan de Provinciale weg Noord 51c in Almkerk en zaterdag 30 september te bezoeken tussen 10:00 – 18:00 uur.

Ook interessant