Nieuws

HAK krijgt Russische eigenaar

GIESSEN – “From Russia with HAK.” Groentefabrikant HAK gaat waarschijnlijk over in handen van de Russische KDV Group. Er is al een voorlopige koopovereenkomst getekend. Over de beoogde overname moet de gemeenschappelijke Ondernemingsraad van HAK nog advies uitbrengen.

Investeringsmaatschappij NPM Capital wil zijn belang in HAK verkopen aan KDV Group.  Zo wil HAK de komende jaren aan de slag om in Europa versneld te groeien. Voor KDV, voedingsproducent van chocolade, biscuits en snacks, is HAK het internationale startpunt voor plantaardige voeding.

KDV Group

Merken van KDV zijn verkrijgbaar bij meer dan 250.000 verkooppunten in voornamelijk Oost-Europa, Rusland en China. Het bedrijf heeft vestigingen in 13 landen en verkoopt producten in 35 landen. Bij KDV werken ruim 20.000 mensen.

Voor KDV-oprichter Denis Shtengelov is de overname van HAK zijn entree op de West-Europese markt. ‘HAK is niet alleen ons startpunt in Europa, maar heeft ook een sterke missiegedreven strategie die aansluit bij nieuwe maaltijden en eetmomenten van de consument van morgen.”

Autonoom

Timo Hoogeboom (CEO HAK): “Uit gesprekken met KDV is duidelijk dat HAK autonoom blijft opereren. En dat we samen onze internationale marktpositie kunnen versterken en onze missie versnellen om mensen te helpen met het eten van meer groenten en peulvruchten. Na de zomer starten we met het uitwerken van onze gezamenlijke groeiplannen.”

Ook interessant