Nieuws

Wethouder Matthijs van Oosten neemt afscheid van ondernemers in Altena

Mathijs van Oosten

ALTENA/DUSSEN – Wethouder van Economische Zaken voor de gemeente Altena, Matthijs van Oosten, is bezig aan zijn laatste tour. Hij besloot eerder na de verkiezingen niet terug te keren in de politiek c.q. het gemeentebestuur. Een afscheidsreceptie komt er niet. Wel bezoekt Van Oosten in twee middagen tijd zestien bedrijven met wie hij ‘prettig heeft samengewerkt.’ Zo legde hij ook een bezoek af aan Stichting Ondernemend Altena. Dit deed de wethouder samen met zijn ambtelijke collega’s van Team Ondernemen, Danielle Braat en Luc van Vliet.

De insteek van de bezoeken was een wederzijdse handdruk, kort herinneringen ophalen, vooruitblikken en weer door. De gemeente omlijstte het geheel met koffie en een lekkernij.

Groeien

Matthijs van Oosten deed in Dussen het bedrijf aan van De Rooy Hoveniers. Drie bestuursleden van Stichting B2B-platform Ondernemend Altena, Ben de Rooy, Hanko Rosenbrand en Gijsbert Honcoop, drukten de wethouder de hand. Eén van de ambtelijke reacties was de verrassing drie nieuwe bestuursleden te treffen: ‘Een teken dat Ondernemend Altena groeit’. Dat feit deed de wethouder en zijn collega’s deugd. De stichting trok onlangs vier nieuwe bestuurders aan en kwam daarmee op zes kartrekkers.

Van Oosten draagt Ondernemend Altena een warm hart toe. ‘Jullie doen goede en belangrijke dingen voor ondernemers in Altena. Daar heeft de gemeente veel waardering voor’. Tijdens BizAwards Altena 2019 maakte Van Oosten dan ook met plezier deel uit van de vijfkoppige jury. Dit gezelschap  beoordeelde, onder toezicht van de notaris, ondernemers voor de titels Ondernemer van het Jaar en Zelfstandig Professional van het Jaar.

Afscheid

Matthijs van Oosten was elf jaar politiek actief, waarvan bijna twee periodes als wethouder: bij de fusiegemeente Werkendam en bij de gemeente Altena. Zijn portefeuilles waren Economie, Maritieme maintenance, Arbeidsmarkt en Participatiewet. Dinsdag 26 april neemt Van Oosten afscheid van het college en de gemeenteraad. Hij wordt per 1 mei bestuursadviseur in de gemeente Roosendaal.(Koffie, persoonlijke aandacht en een warme handdruk markeerden de afscheidstour. Foto’s Ondernemend Altena.)

 

LEES OOK

Nieuwe uitdaging voor (wethouder) Matthijs van Oosten

Ook interessant