Nieuws

PT-Creations neemt boomkwekerij Huijbers over

WIJK EN AALBURG: PT-Creations BV uit Wijk en Aalburg neemt boomkwekerij Huijbers over, het bedrijf krijgt een nieuwe naam PT-Potcultures BV.

Het bedrijf is gevestigd in Someren en de dagelijkse leiding blijft in handen van Jules Klessens en Arno Berkers. Zij blijven samen met hun huidige collega’s zorgdragen voor alle werkzaamheden in samenwerking met de eigen kwekerij van PT-Creations in Wijk en Aalburg, PT-Nurseries.

Mark Timmermans laat met enige trots weten dat ze daarnaast ook de licentierechten van de Picea Glauca ‘Perfecta’ hebben overgenomen.

‘Huijbers werd getroffen door een ernstig herseninfarct. Reden voor hem na te gaan denken over de toekomst van zijn boomkwekerij’, vertelt Timmermans.

Door de goede relatie, mede ontstaan door jarenlang inkopen van stek en plantgoed door Timmermans bij Huijbers, volgde daarop een akkoord om het eigenaarschap van de boomkwekerij per 2024 over te dragen aan PT-Creations BV.

Timmermans: ‘Wij zijn ervan overtuigd dat wij met onze kennis en ervaring, samen met het bestaande personeel in Someren en met onze eigen kwekerij in Wijk en Aalburg een solide basis vormen om verder te blijven groeien.’

De kwekerij in Someren is meer dan 10 hectare groot en er worden jaarlijks 4,5 miljoen stek gemaakt naast 3,5 miljoen plantgoed P9. ‘Op deze manier kunnen wij efficiënter en optimaal structureel blijven investeren in schaalvergroting en duurzaamheid om zo onze positie als boomkwekerij te blijven optimaliseren.’

(Foto PT-Creations)

Ook interessant