Nieuws

Oerlemans Packaging Group neemt activiteiten verpakkingsproducent Adriaan Dekker over

GENDEREN/WORMER – Oerlemans Packaging Group is voornemens de activiteiten van Papierindustrie Adriaan Dekker over te nemen. Het besluit om de voorbereidingen hiertoe te starten werd 7 november officieel bekrachtigd door Vincent Tol (managing director Adriaan Dekker) en Joan Hanegraaf (DGA Oerlemans Packaging Group). Het plan bestaat om de activiteiten te verplaatsen van het Noord-Hollandse Wormer naar het Overijsselse Rijssen, bij Verpakkingsindustrie Stempher.

Stempher heeft als producent al veel expertise in het maken van papieren verpakkingssoorten. De productielijnen van Adriaan Dekker staan hoog aangeschreven in de verpakkingsmarkt, de fabrikant met BRC-keurmerk maakt sinds 1850 papieren verpakkingen voor diverse toepassingen.

Papieren verpakkingen

De verplaatsing van het verpakkingsprogramma naar Rijssen betekent een verdere uitbreiding van het productportfolio van flexibele verpakking voor de Oerlemans Packaging Group. Adriaan Dekker maakt industriële en retail-verpakkingen voor food en non-food producten. Het bedrijf is met verschillende papieren verpakkingen actief in sectoren als de foodindustrie, retail, luchtvaart, bouw en automotive.

Overdracht

De streefdatum voor de overdracht van de activiteiten is 1 mei 2023. De productie bij Adriaan Dekker wordt dan per 31 maart 2023 gestaakt. Bij uitvoering van de definitieve overdracht tussen Oerlemans Packaging Group en Adriaan Dekker houdt dit bedrijf op te bestaan. Tot die tijd In de tussentijd blijft Adriaan Dekker actief onder eigen naam. 

Mogelijkheden

Oerlemans Packaging Group heeft met tien productielocaties in Nederland een sterke positie in de binnenlandse verpakkingsindustrie. “We kijken uit naar de overname van het verpakkingsprogramma. Zo kunnen we onze klanten nog beter bedienen met een breder scala aan verpakkingsoplossingen,” zegt Hanegraaf. “We zien veel mogelijkheden. Alleen al bij de papiertak van Stempher zou het verpakkingsprogramma versterking opleveren qua toepassingen alswel in maatwerkoplossingen voor onze klanten. Dit is een kans om onze duurzame visie op verpakkingen ook toe te passen op het nieuwe portfolio van papieren verpakkingen die we hopen aan te bieden.”

(Foto Oerlemans Packaging Group)

Ook interessant