Nieuws

Nieuwe directeur Inkoop bij HAK Giessen

GIESSEN -Joachim Nieuwhoff (48) is per 1 februari jl aangesteld als nieuwe directeur Inkoop van HAK. Nieuwhoff werkte eerder als Directeur Sourcing & Trade bij The Greenery. Bij HAK volgt hij Adri den Dekker op die na bijna 50 dienstjaren, waarvan de laatste 15 jaar bij de groentefabrikant in Giessen en daarvoor 34 jaar bij Jonker Fris, met pensioen is gegaan. Den Dekker blijft als adviseur werkzaam tot eind juni.

Nieuwhoff heeft een uitgebreide ervaring in de groente- en fruitsector in diverse rollen en senior managementposities. Na zijn studie aan de HAS werkte hij in de export van groente en fruit en deed daarna veel kennis op in de retail via inkoopfuncties bij Edah, Laurus, Sligro en Superunie. Van 2004-2008 werkte hij voor het Amerikaanse Rohm and Haas / AgroFresh, actief in innovaties ter ondersteuning van kwaliteitsverbeteringen in groenten en fruit. In die tijd rondde hij ook zijn Master Bedrijfskunde af aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 2014 volgde hij daar ook nog een post Master Leadership, Management & Governance. Zijn laatste functie bekleedde hij bij The Greenery als directeur Sourcing & Trade.

Bekwaam
Timo Hoogeboom (ceo HAK) is blij met de komst van de bekwame opvolger van Adri den Dekker: “Joachim zal  zich allereerst richten op onze reguliere en seizoensgebonden inkoopactiviteiten en de verhouding met onze telers met wie we al jaren een wederzijds afhankelijke relatie hebben. Daarbij geeft hij leiding en uitvoering aan de transitie die we als groentefabrikant doormaken, vooral op het gebied van duurzame teelt die onderdeel is van onze Groene Keuken strategie. Denk aan On the way to PlanetProof certificering, een betere beloning van onze telers vanuit de hele handelsketen en uitbreiding van ons assortiment exotische bonen dat lokaal wordt geteeld zoals zwarte bonen en kidneybonen die van oudsher niet makkelijk gedijen op Nederlandse bodem.”

Thuiskomen
Nieuwhoff ziet de overstap naar HAK als thuiskomen: “Ik ben opgegroeid in de Betuwe en van oudsher sterk verbonden met lokaal geteelde groenten en fruit. Het voelt dus als een tweede thuis. HAK is een no-nonsense bedrijf met een uiterst helder geformuleerde maatschappelijke missie die door de hele organisatie wordt gedragen. Ik kijk er naar uit om met het hele team een grote bijdrage te mogen leveren aan de inkoop- en duurzaamheidsdossiers die de komende jaren spelen om gezonde plantaardige producten op de markt te blijven brengen en tegelijkertijd de Nederlandse land- en tuinbouw verder te verduurzamen.”

Joachim Nieuwhoff is getrouwd en heeft twee kinderen.

(Foto HAK Giessen)

Ook interessant