Nieuws

‘Het bij elkaar brengen van onderwijs en werkveld belangrijke ontwikkeling’

ALTENA – Een gastles verzorgen op je voormalige middelbare school. Ingmar Vroege (Safeguard) ging langs bij het Altena College in Sleeuwijk om leerlingen uit mavo-3 een les marketing te geven. In een speciaal opgerichte business class maken de derdejaars kennis met ondernemerschap. Onderstaand de reactie van de ondernemer uit Nieuwendijk op zijn bijdrage binnen het project Ondernemend Altena College.

“De leerlingen leren zowel de theoretische als praktische aspecten van het ondernemen. Zo wordt er vakoverstijgend gewerkt, maar worden ze ook uitgedaagd om met ondernemingsplannen, sales en marketing aan de slag te gaan.

Uit een nieuwe samenwerking tussen de Sleeuwijkse school en Ondernemend Altena (platform voor ondernemers) ontstond Ondernemend Altena College. Een pilot waarin bedrijven en ondernemers aan de business class worden gekoppeld. Aan Ingmar de schone taak deze af te trappen.

Groeien als bedrijf

Mart Witvliet (economiedocent): ‘Het was leuk voor de leerlingen om eens iemand uit het bedrijfsleven te horen over het opstarten van een eigen bedrijf en het gebruik van marketing daarbij. Tijdens de business dag verzorgde oud-leerling Ingmar Vroege een gastles over marketing. Hij vertelde onder meer hoe het bedrijf Safeguard ontstaan is en wat zij zoal gedaan hebben om als bedrijf te groeien in naamsbekendheid. De gastles was zo een interessante manier voor de leerlingen om praktijkvoorbeelden te koppelen aan hun eigen bedrijven’, laat hij Ondernemend Altena weten.

Mooi initiatief

‘Ik vond het gaaf om te zien dat de leerlingen enthousiast waren over hun eigen businesscase en ik hoop dat ze meegekregen hebben dat ondernemen en marketing leuk en spannend is.’ Aldus Ingmar op zijn beurt in een reactie aan het platform.

Hij sluit af: ‘Ondernemend Altena College is een mooi initiatief. Het bij elkaar brengen van onderwijs en werkveld is een mooie en belangrijke ontwikkeling. Eentje die kansen biedt. Wij vinden het dan ook tof dat we hier een kleine bijdrage aan kunnen leveren.’”

In de loop van het schooljaar volgen er meer samenwerkingsmomenten tussen school en  ondernemers.

LEES OOK

Nieuwendijkse ondernemer geeft geslaagde gastles op ‘oude’ school

Ook interessant