ALTENA – Van 8 tot en met 15 oktober 2022 wordt de tweede editie van Dutch Food Week Altena georganiseerd. Tijdens deze week biedt Altena tal van activiteiten die te maken hebben met het ‘voedsel van de toekomst’.
Tijdens wandelingen, fietstochten, proeverijen, workshops en kindermiddagen beleven belangstellende bezoekers ‘de korte voedselketen’ van boer tot bord: voedsel lokaal geproduceerd, gezond en duurzaam. Bezoekers krijgen antwoorden op vragen zoals: Welke lokale lekkernijen zijn er te ontdekken? Hoe worden die geproduceerd en verbouwd? Men maakt kennis met boeren uit de streek, men kan met buffels knuffelen, geitenmelkijs proeven en meer.
Ook is er aandacht voor de eiwittransitie tijdens een duurzaamheidswandeling en organisaties presenteren de landbouwinnovaties van Altena.
Duurzaam en vitaal
Aanhaken bij de landelijk georganiseerde ‘Dutch Food Week’ past binnen het programma Circulair Voedselsysteem van de gemeente. Wethouder duurzaamheid Roland van Vugt: ‘Altena heeft alles in huis om een nog duurzamer voedselproductie te realiseren. Maar dat is niet alleen een opgave van onze boeren, maar van de hele keten. Van consument tot supermarkt. Aan die bewustwording draagt Dutch Food Week bij.’
- Het complete programma is HIER te vinden.
Podium
Dutch Food Week is hét nationale podium waar genieten van voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan.
LEES OOK
Kick-Off Dutch Food Week Altena op 4 juli